O turbină eoliană din China a stabilit un nou record mondial la cel mai mare diametru al elicei sale

18 Octombrie 2022, 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Doar săptămâna trecută vorbeam despre un record mondial stabilit de o turbină eoliană din Danemarca la cantitatea de electricitate produsă timp de 24 ore, şi menţionam atunci că acea turbină e una Siemens Gamesa 14-222 DD, cu o capacitate nominală de 14 MW şi un diametru de 222 metri al elicei sale. Ei bine, o nouă turbină instalată în China tocmai a stabilit un nou record mondial la cel mai mare diametru al elicei sale, aceasta măsurând 252 metri.
Noua turbină a fost produsă tot în China şi e deocamdată singura din lume de o asemenea mărime. Anterior, recordul de diametru aparţinea tot unei turbine din Danemarca, cu 236 metri, acea turbină având o capacitate de 15 MW. Noua turbină chineză, însă, deşi e mai mare în diametru, e mai puţin puternică în generatorul său electric, fiind cotată de 13,6 MW.
Noua turbină a fost instalată pe mare, iar China anunţă că ea poate produce o cantitate de 63,5 GWh de electricitate anual. O singură asemenea turbină poate înlocui arderea a 19 mii tone de cărbune anual la staţiile vechi cu cărbune, încă folosite intens în China. Cel mai probabil, noua turbină va fi produsă în curând într-un număr mai mare de exemplare şi va fi instalată în marile parcuri eoliene din China, care sunt în plină ascensiune în ultimii ani în această ţară.
0
7,508
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!