Poliţia din Germania a oprit un şofer de VW Golf, care şi-a umplut jumătate din maşină cu un sistem audio imens, dar nu l-au putut amenda decât simbolic

4 Octombrie 2022, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz curios, cu elemente nostime, în care a oprit un şofer de VW Golf, care şi-a umplut jumătate de maşină cu un sistem audio imens, dar pe care nu l-au putut amenda decât simbolic şi tangenţial. Totul s-a întâmplat în oraşul Nuremberg, când o patrulă a poliţiei a auzit în maşina sa sunete de bass, venind dintr-o sursă necunoscută. Bass-ul era atât de puternic, încât obiectele de pe planşa de bord a maşinii de poliţie vibrau, raportează poliţiştii.
Problema e că în apropiere nu se putea vedea sursa acestui sunet puternic. Doar peste câteva clipe o maşină a ieşit pe stradă la câţiva zeci de metri depărtare, cu geamurile deschise, şi atunci a fost clar că sursa sunetului e acolo. Era un VW Golf, iar poliţiştii l-au tras pe dreapta pe şofer. Aceştia au fost surprinşi să constate că maşina nu mai avea locurile spate, iar întregul spaţiu de acolo era ocupat de două difuzoare imense. Întreaga maşină era înţesată de amplificatoare şi difuzoare mai mici. Poliţiştii se pregăteau deja să-i facă maşinii un control complet la modificările făcute, dacă sunt omologate sau nu şi dacă nu pun în pericol siguranţa.
Paradoxal, dar toate actele pe noul sistem audio erau corecte şi poliţiştii n-au putut găsi nicio deviere tehnică, ce ar putea fi considerată neconformă. Aceştia menţionează că şi şoferul a fost foarte amabil să le arate tot, aşa că n-au găsit niciun motiv să-l amendeze pentru tuning-ul audio al maşinii şi pentru prezenţa unui sistem atât de dominant la bord. Dar, cu acelaşi zâmbet pe faţă i-au aplicat o amendă simbolică de 160 de euro pentru sunetul dat prea tare. Şi se pare că şoferul şi-a primit amenda cu acelaşi zâmbet pe faţă, sau cel puţin aşa menţionează poliţia germană.
1
38,734
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!