Porsche a lansat noul 911 Carerra T, o maşină cu cutie manuală şi mai puţină izolare fonică, pentru a auzi mai bine motorul

19 Octombrie 2022, 16:01
Ilie Toma
Porsche anunţă o nouă lansare în care mai puţin înseamnă mai mult şi o dedică celor ce vor să simtă senzaţii cu adevărat plenare de condus, de şcoală veche. E un Porsche 911 Carrera cu indicele T, iar T vine de la Touring, maşina fiind creată nu pentru circuite sportive, ci pentru călătorii lungi, în care să savurezi în primul rând condusul unei maşini.
Maşina e echipată cu un motor boxer biturbo de 385 CP şi 450 Nm şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 4,5 secunde. Partea frumoasă e că noul Porsche Carrera T vine echipat cu o cutie manuală şi un diferenţial mecanic pe puntea spate, ajutat de un sistem de torque vectoring. Opţional, cine va dori foarte mult va putea avea şi o cutie automată PDK, dar cu siguranţă recomandarea bucătarului de la Porsche e să se meargă pe ipostaza cu cutie manuală.
Suspensia standard e una de tip PASM sport, ceea ce înseamnă că are gardă la sol cu 10 mm mai mică şi un pic mai rigidă în reacţii, având amortizoare cu reacţii adaptive. Şi pachetul Sport Chrono e oferit standard pe această ediţie.
Partea cea mai curioasă e că maşina vine cu o izolare fonică semnificativ mai rarefiată, pentru ca sunetul motorului din spate să poată rezona mai mult şi mai dominant la interior, iar plăcerea de condus să devină una cu zâmbet pe buze de la sunetul celor 6 cilindri boxer.
Aşadar, într-o lume în care am ajuns să vorbim aproape numai despre premiere de modele electrice şi despre mărimea display-ului de la interior sau funcţiile de condus autonom, acest Porsche 911 Carrera T e ca o picătură preţioasă în deşert, care va bucura spiritele pasionaţilor şi care va deveni cu siguranţă un model de colecţie în viitor! Pentru că e unul din Porsche-urile cele mai orientate spre esenţial din câte există azi!
0
1,536
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!