Sectorul de drum M3 între Porumbrei şi Cimişlia, din ceea ce trebuia să fie prima autostradă din Moldova, a fost finalizat, iar circulaţia pe el va fi deschisă în curând

24 Octombrie 2022, 18:01
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumului din Moldova a venit astăzi cu un comunicat surpriză, anunţând că sectorul de drum M3 între Porumbrei şi Cimişlia a fost finalizat, deşi cu doar două săptămâni în urmă, la o solicitare de informaţie a noastră despre starea acestui drum, care trebuia să fie gata la finele lunii august, apoi şi septembrie, ASD ne-a informat că s-a dispus o nouă amânare a termenului limită cu 3 luni, până la sfârşitul anului 2022. Se pare că între timp antreprenorul a accelerat lucrările, iar drumul a fost finalizat.
Astfel, toate elementele constructive ale drumului au fost deja finalizate deplin, inclusiv ultimul strat de asfalt. Sectorul de drum e unul cu câte două benzi pe sens şi e construit efectiv în regim de autostradă, cu joncţiuni denivelate şi poduri. Din păcate, din imaginile preliminare par să se remarce segmente de drum care nu sunt separate fizic între cele două sensuri de circulaţie. Drumul uneşte sectorul nefinalizat de drum din anii 90 din zona satului Porumbrei cu Cimişlia, ocolind satele din preajmă şi fiind construit de la zero. Întreg traseul M3, din Chişinău până spre Cimişlia, trebuia să devină, conform ideilor iniţiale de demult, prima autostradă din Moldova.
Segmentul finalizat acum vine să întregească ideea, însă statutul său încă nu va fi unul de autostradă, ci de drum extraurban obişnuit. Noul segment, între Porumbrei şi Cimişlia, are aproape 20 km lungime şi dispune de 7 poduri, 19 podeţe şi canale de scurgere a apelor pluviale. Pe aici s-au instalat de curând 1.000 de indicatoare rutiere.
I-am contactat pe cei de la ASD pentru a-i întreba şi când va fi deschis circulaţiei noul drum şi ni s-a spus că acest lucru se va întâmpla, estimativ, în 10-14 zile, după aplicarea unui strat nou de marcaj rutier.
0
8,687
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!