Sub egida chinezilor de la Geely, Lotus anunţă un SUV electric cu peste 900 CP

26 Octombrie 2022, 10:44
Redacţia PiataAuto.md
Marca britanică Lotus aparţine de câţiva ani celor de la Geely, iar în prezent ea trece prin metamorfoze majore, depărtându-se de la filosofia de cândva, cu maşini sport ultra-uşoare, la modele mai convenţionale, precum SUV-uri, adoptând totodată şi mobilitatea electrică şi vrând să păstreze o doză în plus de picanterii. Tocmai de asta, anunţarea unei puteri de peste 900 CP pentru noul său SUV electric vine să confirme această predilecţie pentru performanţe ameţitoare.
E vorba de noul SUV, numit Eletre. Modelul în sine a fost anunţat de către cei de la Lotus încă în martie 2022, iar noi scriam atunci despre el. Atunci a fost arătat designul complet şi se vorbea de o motorizare care ar avea puţin peste 600 CP, cu două electromotoare, care va putea prinde prima sută în circa 3 secunde şi va atinge o viteză maximă de 260 km/h, folosind o arhitectură electrică de 800 V. Acum aflăm că versiunea anunţată în martie va exista, cu 603 CP la activ şi va avea o autonomie chiar mai mare, de 600 km. Însă pe lângă ea, va exista şi un Eletre R, versiunea cu performanţe de peste 900 CP, menţionată în titlu.
Astfel, această versiune va avea şi două electromotoare, şi cutii de viteză cu 2 trepte, după exemplul lui Porsche Taycan, ceea ce-i va permite să atingă viteze mai mari într-un mod şi mai eficient. Puterea cumulată a sistemului de propulsie e de 905 CP, iar cuplul maxim e de 985 Nm!
Anume versiunea Eletre R va fi cea capabilă de accelerare de 2,95 secunde de la 0 la 100 km/h, în timp ce versiunea de 603 CP va prinde suta în 4,5 secunde. Ambele motorizări vor face uz de aceeaşi baterie de 112 kWh, iar dacă versiunea de 603 CP va avea 600 km autonomie, atunci cea de 905 CP va avea 490 km autonomie.
Lotus a anunţat şi preţurile pentru noul său SUV electric. Versiunea incipientă va porni de la circa 96 mii euro în Europa, aceeaşi motorizare dar în dotare mai generoasă Eletre S va costa 121 mii euro, iar Eletre R, versiunea generos dotată şi cu 905 CP, va costa de la 151 mii euro în sus.
0
1,667
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!