Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tânăr de 20 de ani, prins cu 186 km/h în localitate de radarul poliţiei din România

28 Octombrie 2022 - 08:50
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din România raportează un caz de viteză extremă, de 186 km/h, surprinsă cu radarul de un echipaj din Brăila. O asemenea viteză era pasibilă de o amendă usturătoare şi pe un drum extraurban, dar în acest caz viteza a fost înregistrată în interiorul localităţii, unde limita legală e de 50 km/h. Prin urmare, depăşirea vitezei legale a fost de 136 km/h!
Viteza a fost surprinsă pe Strada Principală din Brăila, în apropiere de Brăila Mall, la o oră nocturnă. La volan era un tânăr de 20 de ani. Conform modificărilor recente din codul rutier al României, depăşirile de viteză de peste 70 km/h se lasă cu permisul de conducere ridicat, fără dovadă înlocuitoare, ceea ce înseamnă că şoferul rămâne pieton imediat. Exact asta s-a întâmplat şi în cazul tânărului şofer. Pe lângă asta şoferul a mai primit şi o amendă de 2.900 lei româneşti, echivalentul a circa 600 euro.

Pentru comparaţie, în Republica Moldova abia urmează să intre în vigoare o modificare a Codului Contravenţional, prin care depăşirile mai mari de 50 km/h se vor lăsa cu permisul suspendat. Deocamdată, categoria maximă de depăşire e de 40 km/h şi mai mult şi se lasă doar cu amendă şi puncte de penalizare. Tocmai de asta, în ultimii ani au existat cazuri cu şoferi care se filmau gonind cu până la 180-220 km/h pe străzile principale din oraş, la ore nocturne, iar aceştia s-au pomenit ulterior doar cu amenzi infime.
Foto: Captură dintr-un caz anterior din Chişinău, în care un BMW gonea cu 218 km/h pe strada Mihai Viteazul.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter