Tesla Model Y a devenit cel mai bine vândut model din Europa, devansând până şi Dacia Sandero

28 Octombrie 2022, 17:16
Redacţia PiataAuto.md
Lucruri neaşteptate se întâmplă în lumea auto pe continentul european, acolo unde Tesla Model Y a devenit cel mai bine vândut model european în luna septembrie 2022, devansând până şi vânzările unor modele precum Dacia Sandero şi Peugeot 208. Astfel, un model electric mult mai scump a reuşit să detroneze hatchback-urile accesibile care dominau în mod tradiţional piaţa Uniunii Europene.
Tesla Model Y a fost vândută în 29.367 exemplare pe parcursul unei luni, cifră care e cu 227% mai mare decât anul trecut şi a fost posibilă datorită noii fabrici Tesla din Germania, care şi-a crescut producţia până la capacităţi mai apropiate de normal, însă oricum o parte din exemplarele Tesla Model Y din Europa continuă a fi importate din China, până la atingerea turaţiilor scontate la fabrica din Berlin.
Astfel, trăim timpuri în care maşinile electrice ajung să le devanseze pe cele convenţionale la vânzările generale, detronând segmente şi modelele care se instauraseră de decenii la rând drept cele mai populare. Acum rezultatele celor de la Tesla mai pot fi alternate cu luni mai slabe, din cauza problemelor încă existente cu logistica şi aprovizionarea, dar tendinţa e una clară şi există toate şansele ca ea să devină o normalitate în lunile următoare.
0
2,058
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!