Un Mercedes bizar, produs într-un singur exemplar în 1996, scos la vânzare în Marea Britanie

17 Octombrie 2022, 22:49
Redacţia PiataAuto.md
Acest Mercedes vine cu siguranţă cu garanţia de a atrage priviri de nedumerite, or, arată ca o maşină sport decapotabilă, cocoţată pe un şasiu de offroader. Oficial, e un prototip prezentat publicului în 1996, dar e complet funcţional, chiar dacă e construit într-un singur exemplar. Îi spune Intruder, şi are o istorie curioasă în spate.
Maşina asta e rodul atelierului Heuliez, un atelier care ar putea să sune necunoscut pentru mulţi, însă vom spune că legendarul Renault R5 Turbo a fost asamblat, de fapt, în interior fabricii lor, cu multă muncă manuală, în baza unui contract cu producătorul francez. Mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Peugeot 206 T16. Deci, e clar că vorbim de un atelier cu multă experienţă, care, după aceste succese din anii 80 şi 90, şi-a încercat norocul cu acest concept, numit Intruder, aducându-l în 1996 la salonul auto de la Paris, în speranţa că reacţiile pozitive îi vor determina pe cei de la Mercedes să semneze un contract pentru un model special, produs la Heuliez.
Maşina fusese construită pe un şasiu de Mercedes G-Class G320, având sub capotă motorul cu 6 cilindri în linie, de 3,2 litri. Acesta era cuplat la o cutie automată, iar sistemul de tracţiune integrală fusese păstrat. Cei de la Heuliez au creat şi un sistem inovativ de pliere a acoperişului, complet automatizat, care se putea deschide în doar 30 secunde.
Fireşte, maşina nu a mai ajuns în producţie niciodată, dar acest exemplar a fost vândut ulterior în colecţii private, iar la un moment dat unul din colecţionar a plătit o restaurare completă, în sumă de 280.000 euro! O sumă pe care puţini ar justifica-o, în raport cu un concept bizar ca acesta, dar cineva a plătit-o, totuşi!
În fine, acum această maşină e scoasă la vânzare în Marea Britanie, iar preţul cerut pe ea e mare. Nu se acoperă costurile restaurării de cândva, dar costă, totuşi, 195 mii dolari, o sumă pe care puţini ar accepta să o plătească. Da, e o maşină construită într-un singur exemplar, dar e mai mult o struţo-cămilă, totuşi. Sau, poate tocmai în asta e extravaganţa şi se va găsi cineva suficient de excentric să aloce aceşti bani pe ea, pentru a o avea în colecţie.
0
3,781
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!