Un Rolls-Royce care i-a aparţinut renumitului Freddie Mercury, scos la licitaţie, iar suma obţinută va fi donată Ucrainei

21 Octombrie 2022, 20:06
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul solist al formaţiei Queen, Freddie Mercury, a rămas în memoria multor pasionaţi auto drept un iubitor de maşina, dar această imagine i-a fost creat mai ales de lansarea piesei „In Love With My Car” în 1975. Mai târziu, Freddie fusese văzut ca un proprietar al unui Rolls-Royce Silver Shadow, produs în 1974 şi mulţi au presupus că Freddie a fost atât de încântat de acest Rolls-Royce, încât i-a dedicat o piesă. E chiar maşina despre care vorbim azi.
De fapt, piesa a fost compusă de bateristul trupei, Roger Taylor, şi nu era neapărat dedicată acestei maşini, fireşte. Mai ales că Freddie a cumpărat maşina la mâna a doua, în 1979, prin compania sa producţie muzicală. Mai mult ca atât, Freddie Mercury n-a avut niciodată permis de conducere şi poate tocmai de asta a ales un Rolls-Royce, ca să fie transportat pe bancheta spate. Dar, Freddie a fost văzut călătorind cu maşina asta până în 1991, până la apusul vieţii sale. Aşa că acest exemplar e unul cu o valoare istorică deosebită.
Maşina are sub capotă renumitul motor V8 de 6,75 litri al mărcii britanice, din care scotea doar 203 CP, însă. Motorul era cupla la o cutie automată cu 3 trepte.
În mapa cu acte a acestei maşini există invoice-uri eliberate pe numele lui Freddie Mercury, şi există şi un certificat de autenticitate, semnat inclusiv de producătorul trupei. După decesul lui Freddie, maşina a continuat a fi condusă de sora sa până în 2013, când a fost vândută.
De atunci şi până în prezent, ea a stat mai mult nemişcată, prin urmare ar avea nevoie de o revizie completă şi lucrări de revigorare.
Maşina va fi scoasă la licitaţie în Marea Britanie la 5 noiembrie. Se estimează că preţul de vânzare va fi între 20 şi 30 mii de lire, dacă nu cumva va sălta la valori neaşteptate.
Iar pentru valori neaşteptate există şi un motiv — toţi bani încasaţi din vânzarea acestui Rolls-Royce vor merge la organizaţia de caritate Superhumans Center, care asistă Ucraina în aceste momente de război cu ajutor umanitar. Respectiv, de aceşti bani va benefica Ucraina, sub formă de ajutor umanitar pentru populaţia sa aflată în nevoie în această perioadă.
0
1,680
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!