(VIDEO) Accident cu o cale de frânare de circa 100 metri lângă Cojuşna, un microbuz lovind un camion staţionat pe traseu

1 Octombrie 2022, 08:53
Redacţia PiataAuto.md
Un accident bizar a avut loc ieri, în jurul orei 7 dimineaţă, pe traseul Chişinău-Străşeni, în apropierea localităţii Cojuşna din Moldova. Un microbuz a lovit din spate un camion cu remorcă, care staţiona neregulamentar pe un traseu de mare viteză. Tot în dimineaţa de ieri au fost condiţii variabile de ceaţă, prin urmare staţionarea unui camion într-un asemenea loc, în asemenea condiţii, e şi mai iresponsabilă.
Un microbuz VW l-a observat la un moment dat şi a frânat brusc. Calea de frânare a microbuzului şi urmele imprimate pe asfalt măsoară circa 100 metri. E greu de spus dacă viteza microbuzului a fost atât de mare, sau dacă sistemul ABS al acestuia lipsea sau nu funcţiona, dar e cert că nici măcar frânarea atât de lungă nu a putut opri microbuzul şi acesta a lovit camionul, doi pasageri din microbuz fiind răniţi. Şoferul de 54 de ani al microbuzului nu a fost rănit, iar poliţia l-a testat şi alcoolscopic, cu un rezultat nul.
Poliţia menţionează, totuşi, că microbuzul avea viteză excesivă, dar cifrele exacte ar putea fi stabilitate doar de o expertiză. Se pare că tot şoferul de microbuz are şanse mai mari de a fi declarat vinovat, deşi şi staţionarea camionului pe un traseu naţional, în condiţii de ceaţă, e una din cauzele accidentului.
Vezi mai jos un video filmat la puţin timp după accident, unde se poate vedea calea de frânare.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova / Andrei Cazacu
1
5,796
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!