Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Care sunt 10 cele mai fiabile cutii de viteze automate, cu 6 trepte şi convertor de cuplu, în viziunea mecanicilor

2 Octombrie 2022 - 21:18
Redacţia PiataAuto.md
Cutia de viteze e unul din cele mai solicitate componente la o maşină cu motor cu ardere internă, iar în ultimul timp, pentru că vrem că ele să reacţioneze mai rapid şi să fie mai eficiente şi ingineria lor a evoluat mult. În zilele noastre, în capitolul cutiilor automate sunt incluse şi cele cu convertor de cuplu clasic, şi cele cu raport continuu variabil, şi cele robotizate sau cu dublu ambreiaj. Mecanicii unei companii ce vinde şi repară de piese de schimb la mâna a doua au făcut un top cu 10 cutii de viteze cele mai fiabile dintre cu convertor de cuplu şi 6 trepte. Pe maşinile noi cutiile automate cu 6 trepte sunt deja ceva mai rare, aşa că multe din cutiile menţionate vor fi relevante mai ales pentru maşinile la mâna a doua, fabricate acum 5-20 de ani.
Lista cutiilor, menţionată de mecanicii autori ai video-ului de mai jos, nu e pusă în ordine de creştere, ci pur şi simplu au fost selectate cele mai fiabile 10 cutii — 5 cu amplasare longitudinală şi altele 5 cu amplasare transversală.
Surprinzător, dar la cutiile transversale domină transmisiile japoneze Aisin în această listă, ocupând 3 poziţii din 5! Cutiile Aisin se regăsesc şi pe modele Toyota, şi pe Volvo, dar şi pe multe altele O altă cutie vine de la Jatco, deci e tot japoneză, regăsindu-se pe modele Nissan şi Renault, iar cea de-a 5-a e coreeană, de la Hyundai. Şi niciuna germană.
La cutii longitudinale Aisin a ocupat din nou cele mai multe poziţii, 2 din 5, inclusiv cu o cutie creată la comanda germanilor, pentru VW Touareg şi Porsche Cayenne. ZF a luat o pozţie, iar Jatco alta. Cea de-a 5-a poziţie e ocupată de Mercedes 7G-Tronic.
Vezi mai jos descrierile detailate pentru fiecare dintre cele 10 cutii. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter