Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Consum uriaş pentru electricele Hummer EV şi Ford F-150 Lightning când tractează remorci grele pe drumuri de munte

12 Octombrie 2022 - 13:13
Redacţia PiataAuto.md
Hummer EV şi Ford F-150 sunt două pick-up-uri electrice care atrag cea mai mare atenţie în SUA, iar greutatea foarte mare a devenit deja notorie, fiind de 4,2 tone la gol. Ford F-150 Lightning e ceva mai uşor, dar tot are circa 3,15 tone. Au baterii uriaşe pentru a putea asigura autonomie mai viabilă şi atunci când muncesc sau tractează remorci grele, pentru că mulţi proprietari de asemenea pick-up-uri din SUA obişnuiesc des să tracteze astfel de remorci.
Ei bine, autorii unui canal de youtube din SUA au vrut să cupleze remorci grele, identice, pe cele două modele electrice şi să traverseze cu ele un pas montan, urcând mult în altitudine şi solicitând astfel şi mai mult maşinile electrice. Ambele remorci cântăresc 2.745 kg, deci sunt cu adevărat grele, aproape de limita maximă admisă pentru tractare pentru aceste pick-up-uri electrice.
Având în mod normal multe sute de kilometri în autonomie, cifrele au scăzut semnificativ în viaţa reală, mai ales cu tractare şi în urcare continuă în munte. Apoi, după vârful muntelui, a urmat şi un traseu care a mai recuperat din energia consumată, iar după 81,7 mile au fost totalizate cifrele de consum. Hummer EV a consumat 116,3 kWh, ceea ce, ar însemna 88,5 kWh/100 km! Această cifră echivalează cu consumul unui autobuz electric, dacă nu luăm în considerare elemente adiţionale precum climatizarea la autobuz!
Totuşi, Hummer EV a putut merge mai departe fără încărcare, ajungând la 169,3 mile distanţă, şi având câteva procente rămase în baterie. Consumul final e de 1,29 km per kWh, sau 77,5 kWh/100 km. Un consum oricum uriaş, chiar dacă luăm în calcul şi tractarea şi chiar dacă bateria mare a făcut posibilă parcurgerea peste 270 km. Ford n-a reuşit să parcurgă cei 270 km şi a trebuit alimentat pe parcurs.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter