(VIDEO) Cum accelerează un mic Mini clasic, care a primit un motor electric de Tesla

26 Octombrie 2022, 12:29
Redacţia PiataAuto.md
Conversia maşinilor clasice în unele cu propulsie electrică e destul de populară în zilele noastre, iar unele maşini adorate şi produse în număr mare sunt printre cele mai preferate să treacă prin asemenea conversii, or, ele nu costă scump în achiziţii, nu sunt foarte rare pentru a deteriora o valoare istorică prea mare şi pot fi în continuare plăcute în condus cu noul sistem de propulsie. Ei bine, Mini e o alegere spre care şi-au îndreptat privirea mai multe ateliere, însă cineva a mers mai departe de atât şi a montat un motor de Tesla pe un micuţ Mini clasic.
Varianta normală a motorului ar fi însemnat 500 CP şi un cuplu imens, iar toată această putere, pusă pe roţile faţă, într-o maşină atât de mică şi cu roţi mici, ar fi însemnat un comportament cu totul nărăvaş şi greu de controlat. Aşa că motorul a fost domolit prin soft la 300 CP, dar asta e oricum suficient ca acest Mini să te lase pe spate în accelerări, iar din exterior să fie privit ca un lup în blană de oaie.
Maşina din acest articol e prima construită de atelierul Gildred Racing din SUA, acesta fiind un atelier specializat în modificări foarte ambiţioase ale modelelor clasice Mini, dar toate aceste modificări presupuneau până acum motoare pe benzină mai puternice. Acum americanii au făcut un parteneriat cu un atelier britanic, Electric Classic Cars, care a conceput acest sistem de propulsie electrică pe bază de Tesla, adaptat la dimensiunile lui Mini clasic.
Sistemul face uz de o baterie de 31 kWh şi asigură o autonomie de 150 km. Asta înseamnă un consum de circa 20 kWh/100 km, ceea ce e foarte mult pentru o maşină atât de mică, însă astea sunt sacrificiile făcute la convertirea unei maşini ce n-a fost din start proiectată ca una electrică, se pierde mult din eficienţă.
Totuşi, cine va cumpăra acest Mini n-o va face din considerente de autonomie maximă, ci cu siguranţă mai degrabă datorită efectul de fascinaţie pe care-l poate produce atunci când accelerează, ca-n video-ul de mai jos.
0
1,549
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!