(VIDEO) Cum arată modelul uitat al celor de la Toyota, Mega Cruiser, produs în anii 90 şi inspirat de Hummer

4 Octombrie 2022, 19:34
Redacţia PiataAuto.md
Probabil 9 din 10 pasionaţi auto care ar vedea acest vehicul pe străzi ar spune că e un Hummer Humvee sau H1. Prea mult seamănă totul şi prea unic a rămas acel Hummer în memoria colectivă. Dar se pare că a existat şi o copie apropiată, făcută nu de chinezi, ci de japonezii de la Toyota. Îi spunea Mega Cruiser şi, ca şi Hummer, maşina asta şi-a început cariera ca un model militar, iar apoi a fost estinsă şi într-o producţie limitată, vândută civililor.
E o maşină de aproape 2,17 lăţime, cu o siluetă aproape identică lui Hummer H1. Are tracţiune integrală, fireşte, cu diferenţiale blocabile şi, la fel ca şi Hummer, are motorul şi elementele transmisiei ridicate mai sus în construcţie, consumând spaţiu din habitaclu.
E curios şi faptul că maşina e propulsată de un motor diesel de doar 4 cilindri, dar cilindreea e de 4,1 litri, deci fiecare cilindru are peste 1.000 cm cubi. Motorul dezvolta doar 153 CP şi 382 Nm, şi era cuplat la o cutie de viteze automată Aisin.
Ei bine, un youtuber renumit din SUA tocmai a a avut ocazia să exploreze unul din puţinele exemplare importate în SUA, or, maşina asta n-a fost vândută niciodată oficial peste ocean, şi abia acum, după ce a împlinit 25 de ani de la startul producţiei, poate fi importată ca obiect de colecţie. Apropo, maşina din video e importată din Kazahstan. Aşadar, vezi mai jos cum arată un asemenea mastodont uitat de unii şi neştiut de alţii de la Toyota.
1
2,026
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!