(VIDEO) Cum arată un Volvo S80 cu peste 1,1 milioane km parcurşi prin clima Marii Britanii

16 Octombrie 2022, 16:09
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Volvo au avut multe decenii la rând reputaţia de a fi construite pentru o întreagă viaţă, şi în ţările scandinave exista cu adevărat percepţia că dacă-ţi cumperi un Volvo sau un Saab când eşti tânăr, e perfect normal să îmbătrâneşti cu el fără a avea probleme importante cu el niciodată. Iar cifrele de peste 1 milion de kilometri parcurşi erau ceva absolut normal, de multe ori vinderea unei maşini care a parcurs prea puţin fiind un semn de irosire a resurselor şi de mofturi, decât o achiziţie raţională. Iar această abordare e ilustrată perfect de istoria unui Volvo 245, care a parcurs 2,6 milioane de kilometri şi a schimbat 3 motoare, pentru că motoarele erau de VW, istorie despre care scriam acum doi ani. Ei bine, istoria de azi e una din timpul prezent şi are câteva asemănări.
E vorba de un Volvo S80 mai modern, din 2002, care a costat doar 400 lire sterline în achiziţie, însă maşina a avut parte de îngrijire deosebit de bună în istoria sa. Acest Volvo are 721.032 mile pe odometru său, echivalentul a 1.176.493 km!
Maşina a parcurs jumătate din actuala distanţă în primii 3 ani, servind drept shuttle VIP pe atunci. Fiind atât de intens exploatată, mergea la vizitele programate la service o dată la fiecare 6 săptămâni, motiv din care a şi adunat un teanc de facturi de service în istoria sa. Aceste invoice-uri adună peste 40.000 euro de lucrări care s-au făcut la ea de-a lungul timpului.
Motorul este unul D5, diesel, cu 5 cilindri în linie, care provenea de la Volkswagen pe atunci. Şi el a trebuit înlocuit, actualul motor fiind al doilea la număr şi având peste 610.000 km parcurşi. Deci, exact ca şi în cazul istoriei menţionate mai sus, motorul a trebuit schimbat, şi era tot de VW.
Maşina are nişte probleme cu scurgerile din cauza unor garnituri ce trebuie schimbate, dar per total, starea ei e deosebit de bună, în comparaţie cu parcursul. Chiar şi habitaclul e bine păstrat. Are probleme doar caroseria, în unele zone ale ei, din cauza climei Marii Britanii, care i-a dat bătăi de cap cu rugina, dar şi aceste probleme sunt comparabile cu alte maşini care au parcurs de 5-6 ori mai mic.
Deci, e un Volvo în stare admirabilă până la urmă, la numărul imens de kilometri făcuţi în doar 20 de ani, iar acesta e inspectat în detaliu în video-ul de mai jos.
0
2,937
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!