(VIDEO) Cum arată un interiorul unui renumit motor M156 de pe Mercedes C63 AMG W204, care a cedat la doar 90 mii km

19 Octombrie 2022, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
Divizia AMG a celor de la Mercedes avea cândva un motor renumit, glorios chiar prin cilindreea, sunetul şi puterea pe are o livra. E vorba de motorul de 6,2 litri, sau 6,3 litri cum i se spune adeseori, aspirat natural, cu numele de cod M156, care se monta cândva pe toate modelele AMG cu indicele 63, până când a fost înlocuit de un V8 biturbo de 4,0 litri.
Ei bine, motorul e superb în senzaţiile de condus şi în imensitatea sa, dar are câteva probleme cronice, care trebuie urmărite în permanenţă, mai ales la injectoare şi la băile de ulei, dar şi la tensionarea corectă a distribuţiei. Cu alte cuvine, e un motor ce poate oferi senzaţii superbe, dar are nevoie de o mentenanţă mult mai frecventă şi atentă decât alte motoare mai simple.
Ei bine, un youtuber din SUA, fost mecanic Mercedes-Benz, şi-a cumpărat un asemenea Mercedes C63 AMG, motorul căruia a cedat, după cum i-a relatat vânzătorul. Mecanicul a intuit că e o problemă la injector şi că o va putea repara relativ uşor, cunoscând construcţia, după care o va savura deplin, mai ales că nu e primul motor M156 la care a lucrat.
Totuşi, când a început operaţiune de dezasamblare a motorului, surprizele au fost multe şi foarte grave. O valvă era ruptă, şi ea era fie cauza, fie efectul unei ruperi a pistonului din acelaşi cilindru. Iar pistonul a rupt totul în calea sa, inclusiv partea inferioară de după arborele cotit.
Motorul a devenit plin de ţăndări şi bucăţi de metal rupt, şi până şi blocul motor pare să fi dat o crăpătură în urma acestei cedări mecanice dure. Astfel, tabloul descoperit la interior era mult prea trist pentru a mai spera că acest motor ar putea fi reînviat uşor.
Teoretic, se mai pot schimba componente, se mai poate şlefui cilindrul afectat pe interior, dar efortul devine prea scump şi e mai uşor să se caute un motor înlocuitor, spune mecanicul. Şi paradoxul e că proprietarul precedent pare să fi avut grijă de maşina sa şi de mentenanţa motorului, cel puţin aşa pare la prima vedere. Iar motorul are parcurse doar 57 mii mile, echivalentul a puţin peste 90.000 km.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,917
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!