(VIDEO) Cum e transportat un motor diesel naval imens MAN, cu ajutorul unei garnituri agabaritice cu mai multe remorci şi două camioane

18 Octombrie 2022, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Motoare navale sunt construcţii de-a dreptul uriaşe, iar la zecile de mii de cai-putere pe care le produc de obicei, ajung să măsoare cât un mic bloc locativ cu câteva etaje. De fapt, cel mai puternic motor diesel naval produs până acum are 109.000 CP şi despre el am scris într-un articol anterior. Fireşte, asemenea construcţii uriaşe au nevoie şi de metode speciale de transportare de la fabrica unde au fost produse către şantierele navale.
Producătorii de asemenea motoare nu sunt mulţi în lume, câţiva dintre ei fiind Wartsilla, WinGD şi MAN Marine. Cei de la MAN îşi au fabrica de producţie a motoarelor marine în oraşul Augsburg din Germania, iar de curând la porţile acestei fabrici a şi fost surprins momentul în care un motor diesel naval imens îşi începe drumul său spre şantierul naval.
A fost nevoie de un adevărat convoi, cu un vehicul de poliţie însoţitor, vehicule de atenţionare şi camioanele propriu-zise cu remorci. De fapt, primul camion tractează o remorcă uriaşă, care are câte un subcadru cu roţi în faţă şi altul în spate, iar de ele e fixată platforma propriu-zisă de transportare a motorului.
E curios că roţile platformelor pot vira, virarea având loc gradual pe fiecare punte, iar ultima platformă pe lângă faptul că are şi ea un operator, mai e şi împinsă de un alt camion. Rolul acestui camion, însă, nu e atât de propulsie, cât de dirijare corectă întregii garnituri, el putând dicta unghiuri mai corecte de virare, fapt vizibil şi din simpla operaţiune de ieşire din curtea fabricii din Augsburg, surprinsă în video.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / Dan Bliţărian
0
2,509
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!