(VIDEO) Cum înaintează un camion Tatra 8x8 modern pe o rampă de 65%, în nisip

12 Octombrie 2022, 15:31
Redacţia PiataAuto.md
În ţările cu infrastructură mai civilizată, camioanele Tatra sunt cumpărate adeseori pentru munca pe şantierele de construcţie mai dificile sau pentru tot soiul de mine şi cariere, acolo unde capacităţile lor legendare de înaintare pot fi mult mai utile. Camionul de mai jos e unul din Austria şi-şi demonstrează capacităţile într-o asemenea zonă de extragere şi depozitare a nisipului.
E un camion Tatra Phoenix 8x8, cu motor Cummins, iar provocarea e să urce pe o rampă de 65%, deci puţin peste 30 de grade, formată din nisip. Camionul e gol, din câte se pare, şi are şi anvelope speciale, mai pregătite de condiţii dificile.
Şi acesta n-are nicio problemă în a urca, a se opri pe loc în mijlocul rampei, apoi de a porni din loc mai departe în urcare. Totul decurge foarte consecvent şi încet, iar camionul nu-şi pierde aderenţa în niciun moment.
Fireşte, nu e nici de departe cea mai grea provocare pe care ar putea-o înfrunta un camion Tatra, însă, pentru cei care muncesc în condiţii civile şi în construcţie, se pare că e o realizare impresionantă, or, un dealer DAF şi Tatra din Austria foloseşte de ceva vreme acest video ca o demonstraţie de convingere a cumpărătorilor din regiunea sa. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,143
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!