(VIDEO) Cum sună şi cum arată noile motociclete BMW cu emblemă M pe ele

13 Octombrie 2022, 19:55
Redacţia PiataAuto.md
BMW tocmai a lansat un nou model de motocicletă, cu emblemă M pe ea, care va fi numită M 1000 R sau, mai simplu, BMW M R. Fanii BMW Motorrad şi-ar putea aminti că anul trecut am vorbit despre prima motocicletă BMW M şi vor avea dreptate, or, ceea ce vedem azi e al doilea model şi e o evoluţie a celei anterioare. Şi totodată BMW a lansat o versiune actualizată a motocicletei de anul trecut, într-o ipostază standard şi una Competition.
BMW M R

Motocicleta de anul trecut avea numele de M 1000 RR, cu doi de „R” la urmă, în timp ce noul model are numele de M 1000 R, cu un singur „R”, iar pentru a elimina confuzia cei de la BMW au decis s-o numească simplu, M R. Şi dacă motocicleta de anul trecut scotea 205 CP la 13.000 rpm, atunci noua motocicletă e capabilă de 210 CP la 13.750 rpm! Cuplul maxim de 113 Nm e generat la 11.000 rpm, deci e clar că e o motocicletă care adoră turaţiile înalte.
Motorul e unul cu 4 cilindri în linie, răcit cu lichid. Curia de viteze e una cu 6 trepte, şi pentru că motorul adoră turaţiile înaltă, ultimele 3 trepte au fost scurtate în raporturi, pentru a permite mai multă elasticitate motorului. Motocicleta are şi mai multe elemente aerodinamice tipice diviziei M, care-i conferă o forţă aerodinamică de apăsare, pentru o ţinută de drum mai bună, dar şi frâne performante de 320 mm. BMW M R cântăreşte doar 199 kg cu rezervorul plin, deci are mai mult de 1 CP per kilogram la gol. Motocicleta a capabilă să accelereze la la 0 la 100 km/h în numai 3,2 secunde, iar viteza maximă e de 280 km/h.
BMW M RR şi M RR Competition

Noul BMW M 1000 RR a primit o denumire scurtă similară, M RR, iar pe lângă modelul de bază, e lansată şi o versiune Competition. Motorul are pistoane forjate şi totul e făcut pentru performanţe mai profesioniste de circuit. Puterea e dusă la 212 CP, fiind atinsă la tocmai 14.500 rpm!
Viteza maximă ajunge la tocmai 314 km/h, deci e o motocicletă de talia unui hypercar, dacă ar fi să facem o paralelă cu maşinile.
Vezi în video-ul de mai jos imagini în mişcare cu aceste noi motociclete BMW cu emblemă M, unde poate fi auzit şi sunetul scos de motoare, dar totodată unde despre ele vorbesc şi oamenii care le-au creat.
0
1,364
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!