Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce noua maşină britanică cu 3 roţi, Morgan Super 3

16 Octombrie 2022 - 11:51
Redacţia PiataAuto.md
Dacă disputa obişnuită între tracţiunea faţă, spate sau integrală pare intensă, atunci în lume există o maşină care sfidează în general numărul de roţi, reducându-l la doar 3, iar tracţiunea are loc pe o singură roată, cea din spate. Cândva îi spunea Morgan 3 Wheeler, acum noua generaţie poartă numele de Morgan Super 3.
Cândva, mai mulţi ani în urmă, noi, cei de la PiataAuto.md, am mers la fabrica Morgan din Marea Britanie, apoi am testat şi acel Morgan 3 Wheeler, care avea în faţă UN motor SS, de motocicletă, care era un V twin, cuplat la o cutie de Mazda MX-5. A fost unul din cele mai înfricoşătoare şi totodată memorabile teste drive din câte le-am făcut vreodată.
Foto: Generaţia precedentă de Morgan 3 Wheeler, imagine din testul drive PiataAuto.md

Ei bine, acum există o nouă generaţie a acestui automobil bizar cu trei roţi, care nu mai face uz de un motor V2 de motocicletă, ci de un motor de Ford, cu 3 cilindri în linie, fără turbină, cuplat la o cutie tot de Mazda MX-5.
Vechiul motor avea un cuplu mai generos la turaţii joase şi un sunet superb ce amintea de Harley Davidson. Noul motor e mai aplatizat la turaţii mici, însă poate prinde per total turaţii mai mari şi promite o performanţă similară, mai ales că întreaga maşină cântăreşte doar 635 kg.
Cei de la Top Gear au avut de curând ocazia să o conducă intens pe un circuit, iar după ce prezentatorul a condus-o şi a vorbit despre ea, a venit şi rândul lui Stig să încerce a stoarce totul din ea. Iar aici a început partea şi mai spectaculoasă din toată experienţa.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter