(VIDEO) Duel între Rimac Nevera, maşina electrică ce poate atinge 412 km/h, şi Lamborghini Aventador SVJ

31 Octombrie 2022, 20:29
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera e o mostră de fascinaţie inginerească de aproape un an încoace, când a fost prezentată în versiunea sa de producţie, dar startul asamblărilor s-a dat abia câteva luni în urmă, aşa că abia acum primele maşini ajung să fie puse în teste şi dueluri independente. Iar parametrii tehnici ai maşinii din Croaţia sunt pur şi simplu fenomenali, dintr-o epocă despre care e greu de crezut că e deja aici.
Astfel, dacă despre 1.914 CP ştiam de mult timp, atunci maşinile comandate cu opţiunile de performanţă sportivă, în regimul de circuit, sunt capabile să atingă 412 km/h! Vorbim, deci, despre maşina electrică cea mai rapidă în acceleraţie, care are nevoie de 1,97 secunde pentru 0-100 km/h, dar totodată şi maşina electrică ce poate atinge cea mai mare viteză dintre toate câte există în lume! Deci, nu e una din maşinile care îşi temperează ambiţiile după 100-160 km/h, ci continuă să accelereze către limita sa maximă.
Cei de la Top Gear au pus de curând noul Rimac Nevera într-un duel direct cu unul din cele mai puternice modele Lamborghini create vreodată, Aventador SVJ. Prezentatorul Chris Harris menţionează o viteză maximă mai mică pentru Nevera, dar el a dat de curând un alt interviu, menţionând că de fapt n-a rulat în cel mai sportiv regim cu Nevera, şi oricum maşina l-a dat pe spate şi a învins tot. Fireşte, a învins şi Lamborghini, şi a făcut-o spectaculos.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,306
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!