(VIDEO) Ferrari a dezvăluit maşina cu care va participa la Le Mans în 2023, numită 499P

31 Octombrie 2022, 16:37
Redacţia PiataAuto.md
Începând de anul viitor, cursa de la Le Mans se anunţă a fi una din cele mai interesante din motorsportul mondial. După ani de zile în care cursa părea să fi amorţit din cauza lipsei de concurenţi, schimbarea de regulament a atras o mulţime de jucători noi, precum Cadillac, Porsche, dar şi Ferrari! Iar acum Ferrari a dezvăluit bolidul cu care va participa la Le Mans în 2023!
Ferrari e compania cu unul din cele mai bogate palmaresul de participări la Le Mans, reuşind să adune în istorie 22 de titluri mondiale şi 9 victorii în clasamentul general la cursa de 24 ore de la Le Mans. Noul bolid poartă numele de 499P şi vine să evoce perioada de aur a bolizilor Ferrari din anii 70, culorile sale fiind inspirate în mod special de pe modelul 312P.
Noul Ferrari 499P trebuia să facă uz de un sistem de propulsie hibridă, iar Ferrari are deja o experienţă mare în aceste sisteme, ajustate pentru obţinerea performanţei maxime. Totuşi, când concurezi la Le Mans trebuie să păstrezi o doză de simplitate, pentru anduranţă maximă, aşa că sistemul de propulsie are un singur electromotor pus pe puntea faţă, plus un motor cu ardere internă montat median, care propulsează puntea spate.
Motorul cu ardere internă dezvoltă puterea maxim permisă de regulament, de 680 CP, şi e un V6 twin turbo, derivat de pe modelele de serie, în special cu 296 GT3. Motorul electric poate scoate alţi 272 CP, fiind alimentat de la o baterie de 900V. Puterea totală a sistemului de propulsie e tot de 680 CP, ceea ce înseamnă că rolul electromotorului va fi de a compensa prin rapiditate şi cuplu livrat imediat, ceea ce nu poate oferi la turaţii mai joase motorul cu benzină.
Inginerii Ferrari mai anunţă cu câtă grijă au muncit la formele bolidului din perspectiva aerodinamicii şi cât de mult l-au perfecţionat pentru a avea bolidul suprem pe circuit. Şi nici nu putea fi altfel, atunci când Ferrari, o companie cu o experienţă atât de mare, decide să revină într-o cursă care i-a modelat o mare parte din reputaţia sa istorică!
Un fapt e cert, anul viitor vom avea o cursă Le Mans ca-n vremurile clasice, de demult, când marii producători vor concura cu adevărat intens, unii cu motoare V6, alţii cu V8, într-un spirit de competiţie demult eclipsat în lumea auto!
Vezi mai jos prezentarea bolidului Ferrari.
0
1,507
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!