Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ford spune un adio modelului Fiesta şi epocii sale, iar înlocuitorul va fi un Puma electric

26 Octombrie 2022 - 16:32
Redacţia PiataAuto.md
Trăim timpuri de răscruce în lumea auto, cu schimbări mai mari şi mai galopante decât oricând. Modelele glorioase şi legendare, care erau la rădăcina lumii auto, pleacă în istorie, definitiv, unul după altul. VW Passat, Ford Mondeo, iar acum şi Ford Fiesta, maşinuţa accesibilă, durabilă şi practică, ce a fost un simbol al posibilităţii oamenilor simpli de a beneficia de mobilitate decentă, la costuri raţionale. Da, Ford a confirmat azi oficial faptul că Fiesta va fi pensionată definitiv, fără un succesor şi a publicat şi un filmuleţ emoţionant de adio.
Cei de la Ford şi-au amintit frumos de toate generaţiile de Fiesta din 1976 încoace şi ce au simbolizat ele pentru milioanele, ba chiar zecile de milioane de familii din întreaga lume care au deţinut măcar o dată un asemenea model.
Ford şi-a amintit şi de performanţele de motorsport ale lui Fiesta, şi de simplele emoţii umane şi situaţii de viaţă în care Fiesta a fost alături. Pentru că un model atât de popular nu are cum să nu nască nostalgie şi ataşament faţă de el, iar la pensionarea unui model atât de glorios nu s-ar putea spune adio altfel decât cu un profund respect.

Astfel, în iunie 2023 producţia actualei generaţii va înceta, iar un succesor direct nu va exista. Unul indirect, însă, va fi un Ford Puma electric, după cum se sugerează chiar din video-ul de adio. Judecând după evoluţiile fabricilor Ford, există şanse ca şi versiunea electrică a lui Puma să fie asamblată în România, or, la preluarea de către Otocar, se menţiona că unul din accentele care va fi pus la fabrica din Craiova va fi mobilitatea electrică.
Vezi mai jos acest video de adio pentru Fiesta şi totodată de prefaţare pentru viitoarea Puma electrică. Doar timpul va arăta, însă, dacă va putea un Puma electric să fie la fel de accesibil pentru un număr la fel de mare de oameni şi să nască acelaşi ataşamente şi emoţii umane, ca şi Fiesta de până acum.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter