Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Întrecere între maşinile cu motoarele care scot cel mai frumos sunet, cu 5 şi cu 10 cilindri

6 Octombrie 2022 - 19:41
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele V8 sună bine, cele cu 6 cilindri sună şi mai moale şi mai echilibrat, dar există ceva cu totul special în motoarele cu 5 cilindri în linie, sau versiunea lor dublă, motoarele V10. Numărul impar de cilindri ai unei chiulase şi felul în care trebuie construiţi arborii cotiţi generează un sunet mult mai ştrengăresc şi mai incisiv, iar maşinile cu 5 sau 10 cilindri s-au slăvit întotdeauna prin capacitatea de a înmuia sufletele pasionaţilor prin acustica motoarelor. Din păcate, au rămas prea puţine în zilele noastre.
Iar în video-ul de mai jos, la marea întrecere au fost aduse câteva din modelele actuale, recente şi clasice, pentru că aici nu mai contează anul producţiei. Audi RS3 e prezent ca un model actual, fiind şi ultimul cu 5 cilindri în linie din câte se mai află în producţie în prezent. Alături e şi un Audi 200, cu unul din primele motoare cu 5 cilindri de la Audi. Iar alături de cele două Audi sunt două modele cu motoare V10 — legendarul Lexus LFA şi nu mai puţin legendarul Porsche Carrera GT.
O asemenea întrecere e într-atât de frumoasă şi de unică, încât nici nu mai contează exact cine ajunge primul şi cine al doilea sau ultimul. Pur şi simplu merită savurată, cu sunetul dat mai tare pentru a simţi vibraţia acelor motoare superbe pe care le-a creat lumea auto în istoria sa!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter