(VIDEO) Noul VW Golf R, de 320 CP, se dovedeşte doar un pic mai rapid decât Toyota GR Yaris, cu un motor de 3 cilindri

12 Octombrie 2022, 19:43
Redacţia PiataAuto.md
Noul Golf R e prezent de ceva timp pe piaţă şi, la fel ca şi versiunea normală a lui Golf, nu mai pare să facă atâta senzaţie ca şi predecesorul său, fiind cumva eclipsat şi de alte modele VW, şi de concurenţi. Şi se pare că până şi Toyota GR Yaris, o maşină dintr-un segment mai mic şi cu un motor de doar 3 cilindri, aproape că-l echivalează în performanţe.
Golf R în generaţia a 8-a păstrează tracţiunea integrală şi are avantajul unei cutii de viteze DSG, foarte rapide în schimbarea treptelor. Motorul de 2,0 litri turbo scoate 320 CP. Toyota GR Yaris, pe de altă parte, are un motor de doar 3 cilindri, de 1,6 litri turbo, din care scoate 261 CP şi pe care-i trimite tuturor celor 4 roţi printr-o cutie manuală, deci pe un circuit e nevoie şi de schimbarea treptelor, care durează un pic mai mult decât DSG-ul lui VW.
Şi totuşi, în video-ul de mai jos VW reuşeşte să fie cu doar 1 secundă mai rapid pe circuit decât GR Yaris, care a alergat anterior pe acelaşi traseu. O face frumos, intră în viraje bine, dar pilotul spune că e mai puţin dramatism şi emoţie. Despre Toyota, însă, vorbea anterior cu încântare, pentru că acel GR Yaris e o maşină sinonim cu emoţia. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,994
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!