(VIDEO) Patru modele Bentley, produse de-a lungul a 100 de ani, într-o întrecere fascinantă

27 Octombrie 2022, 15:41
Redacţia PiataAuto.md
Bentley are motoare puternice şi modele rapizi şi azi, dar accentul din zilele noastre e pus mai mult pe lux şi fast, decât pe performanţa supremă. Acum 90-100 de ani, însă, modelele Bentley erau printre cele mai obsedate de performanţa supremă, iar creatorul lor şi fondatorul mărcii era avea reputaţia unui inginer care poate face magie în materie de performanţă.
Tocmai de asta, am fi impresionaţi să aflăm cât de rapid poate fi un model cunoscut ca Bentley Blower, de exemplu, care are un motor de 4,0 litri, supraalimentat cu compresor mecanic, din care scoate 240 CP şi 350 Nm! Iar asta e o maşină cu o inginerie din 1929!
Aşa că acest model clasic, de acum aproape 100 de ani, a fost pus alături de alte modele legendare din istoria Bentley, dar şi unul curent, pentru a-şi măsura forţele. La linia de start e şi un Bentley Turbo R cu renumitul V8 de 6,75 litri sub capotă, dar şi un Bentley Continental R, cu acelaşi motor, dar ceva mai puternic. Şi lor li se alătură un Continental GT Speed actual cu motor W12.
Ei bine, cât de mare e diferenţa dintre toate cele 4 Bentley, produse de-a lungul a aproape 100 ani, merită văzut şi auzit în video-ul de mai jos.
0
2,468
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!