Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Pentru că e prea scumpă de reparat, o Tesla zgâriată de o furtună recentă din SUA a fost declarată daună totală

24 Octombrie 2022 - 19:57
Redacţia PiataAuto.md
Cât de tare trebuie să fie deteriorată o maşină pentru a fi declarată daună totală, care nu mai poate sau nu mai merită a fi reparată? Aparent, raţiunea ne spune că ar trebuie să vedem în faţă o maşină puternic deformată, cu structura sa grav afectată. Totuşi, în zilele noastre se ajunge uneori la situaţii atât de absurde, încât până şi o maşină perfect funcţională şi afectată doar estetic poate ajunge să fie declarată daună totală de către o companie de asigurări.
Un proprietar de Tesla din Florida, pe nume Jesse, şi-a dus recent maşina la un service pentru lucrări şi a lăsat-o acolo, parcată în curtea service-ului. Ulterior, în Florida a venit un uragan puternic, care a luat pe sus obiecte şi a cauzat mai mult distrugeri. Tesla lui Jesse a fost într-o relativ siguranţă, fiind expusă doar la ploaie şi câteva obiecte care fuseseră luate de vânt.
Aceste obiecte, care au căzut şi trecut peste maşină, au cauzat mai multe zgârieturi de caroserie. Însă toate sunt zgârieturi, fără nimic mai serios, cu excepţia unei incizii mai mari la montantul stânga faţă.
Dincolo de asta, însă, maşina nu a fost inundată, şi nu a fost avariată în vreun alt fel, decât expunerea la aceste obiecte care au deteriorat-o cosmetic. Proprietarul a venit la maşina sa şi a filmat-o, spunând că e dezamăgit şi maşina sa ar trebuie declară daună totală, la cât de zgâriată e peste tot.
Surprinzător, dar exact asta a făcut şi agentul de asigurare — după ce a estimat numărul zgârieturilor şi a făcut o estimare la un service Tesla cât ar însemna revopsirea maşinii, repararea montantului şi toată manopera asociată, valoarea reparaţiilor s-a apropiat de valoarea acestei Tesla Model S, produsă în primii ani, iar astfel maşina a fost declarată daună totală.
Acum proprietarul de Tesla tot e un pic nemulţumit, pentru că maşina sa avea acces gratuit la supercharger-e, iar acum, dacă va cumpăra alta în loc, va trebui să plătească pentru electricitate. O mare parte din comentatorii din mediul online, însă, i-au spus că ar fi putut polisa un pic maşina sau ar fi putut să o acopere cu folie pentru a acoperi zgârieturile, şi reparaţia ar fi fost gata, în loc să caute daune de la asigurări. Acum, însă, constatarea de la asigurări e făcută, aşa că această Tesla aparent perfect funcţională va trebui casată.

Vezi mai jos cum arată această Tesla.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter