(VIDEO) Renumitul pilot Ken Block confirmă că următoarea Gymkhana va fi una electrică şi va avea un Audi drept protagonist

21 Octombrie 2022, 18:21
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul pilot de raliul Ken Block, tot el şi autorul al seriei de filmuleţe Gymkhana, în care driftul e adus la rang de măiestrie cu precizie milimetrică în a jongla cu maşina, anunţă că următoarea Gymkhana va fi una electrică şi tot el dă detalii despre exemplarul Audi ca va fi protagonist.
Seria nouă se va numi Electrikhana şi locuitorii din Los Angeles au surprins deja maşina în plin proces de filmări acum câteva săptămâni, pe un drum închis cu ajutorul poliţiei. Autorii îşi făceau griji că noua maşina electrică nu va scoate niciun sunet, iar un video cu drift fără sunet de motor ar fi fără suflet. Totuşi, cei de la Audi au echipat bolidul pentru Gymkhana cu două electromotoare din Formula E, care şuieră cu un sunet foarte prezent când sunt turate, aşa că filmul va avea un zgomot natural, fără efecte de sunet adăugate.
E important că ambele motoare sunt conectate cu punţile printr-un reductor şi diferenţiale mecanice, or, fără diferenţiale driftul nu ar fi fost posibil în felul în care-l ştim cu toţii. Apropo, diferenţialele sunt din fibră de carbon.
Şi pentru că fiecare electromotor pune pe puntea sa câte 3.000 Nm, adică 6.000 Nm în total, acest Audi a topit peste 100 de anvelope pentru filmări, în loc de circa 40, cât ar fi fost normal.
Vezi în video-ul de mai jos mai multe detalii despre acest nou bolid Audi electric, care va figura în noua Gymkhana.
0
1,470
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!