(VIDEO) Situaţie cronică, cu zeci de încălcări de trafic pe zi, la o intersecţie din Chişinău

12 Octombrie 2022, 14:26
Redacţia PiataAuto.md
În Chişinău există o intersecţie în care persistă o situaţie cronică de încălcări de trafic, în fiecare zi aici având loc zeci, poate chiar sute de încălcări, pe două capitole distincte. E vorba de intersecţia străzilor Vasile Alecsandri, Alexei Mateevici şi Anton Crihan, iar o asemenea situaţie elocventă a fost surprinsă de un vizitator, care ne-a şi expediat un video la redacţie.
În această intersecţie, atunci când maşinile merg în deal pe Vasile Alecsandri, cum face şi autorul filmării, pe contrasens nu ar fi trebuit să existe nici un automobil, or, acolo există o singură bandă de circulaţie, iar ea e destinată exclusiv transportului public. Deci, pe acea bandă ar trebui să se afle doar troleibuze şi autobuze, nu şi alte vehicule.
De asemenea, partea a doua a problemei sunt maşinile care ies de pe strada Anton Crihan şi vor să vireze stânga. E o ieşire şi o virare neregulamentară, care presupune încălcarea mai multor interdicţii şi a unui marcaj, iar când mai mult asemenea vehicule încalcă, se ajunge şi la situaţia din video, când maşinile ajung să ocupe şi banda de circulaţie de sens opus. Varianta corectă de traseu ieşirea pe strada Universităţii şi Mateevici, sau ieşirea pe Alecsandri mai sus, cu ruta ocolitoare pe Pan Halippa. Şi, din păcate, situaţia încălcărilor poate fi urmărită aproape la fiecare ciclu de semafor pe aici, mai ales în orele aglomerate.
Ar exista soluţii de rezolvare? Cu siguranţă da, dacă s-ar dori, de la instalare de camere video până la o eventuală permisivitate de virare regulamentară la stânga mai sus, la intersecţia semaforizată cu strada Lacului şi permiterea circulării pe singura bandă în direcţia spre Mateevici de pe Alecsandri şi pentru alte tipuri de transport. Asta ar fi doar una dintre soluţiile posibile şi poate ar exista şi mai multe. Vezi situaţia actuală în video-ul de mai jos.
0
2,436
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!