(VIDEO) Traversare la roşu fără vreo frânare şi cu ignorare a semaforului, a unui Volvo, surprinsă în Chişinău

14 Octombrie 2022, 09:02
Redacţia PiataAuto.md
Unele din cele mai grave accidente care se produc în mediul urban sunt cauzate de traversările la roşu. Respectarea culorii semaforului e una din regulile elementare, de bază, în regulamentul circulaţiei rutiere, dar totuşi se întâmplă ca unii şoferi să ignore culorile, conştient sau inconştient. O situaţie de neînţeles, care se putea sfârşi cu un accident grav, a fost surprinsă de o cameră de bord ne-a fost expediată la redacţia de un vizitator.
Totul se întâmplă la intersecţia străzilor Bănulescu Bodoni şi Kogălniceanu, unde există o săgeată verde de virare la stânga, ambele străzi fiind cu sens unic de deplasare. Din video se poate vedea cum pe Bodoni să aprinde culoarea roşie a semaforului şi după 5 secunde complete un Volvo XC60 trece la roşu aparent într-o ignorare totală a semaforului, fără ca şoferul să apese măcar pe frână. Doar întâmplarea a făcut ca de cealaltă parte maşinile să pornească întârziat la verde şi să nu se intersecteze cu Volvo-ul care a traversat la roşu.
E greu de explicat ce ar putea determina o asemenea traversare la roşu, iar aici pare mai degrabă o concentrare absolută în altă parte decât la condus şi o ghidare după maşinile care virează la stânga, decât după semaforului propriu-zis. Totuşi, la această intersecţie există camere de trafic automatizate, aşa că putem prezuma că scrisoarea cu amendă şi puncte de penalizare va sosi în curând în cutia poştală a proprietarului de Volvo.
Vezi toată situaţia surprinsă în video-ul de mai jos.
0
4,603
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!