(VIDEO) Un Audi RS6, fabricat acum 14 ani, reuşeşte să atingă 356 km/h pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

28 Octombrie 2022, 19:21
Redacţia PiataAuto.md
Audi RS6, în generaţia C6, a fost o maşină cu o inginerie formidabilă, care te lăsa cu gura căscată şi atunci, şi o poate face şi azi. Modelul german era dotat cu un motor V10 biturbo sub capotă, care era, în esenţă, acelaşi de pe Lamborghini, întrucât marca italiană era deja în portofoliului Audi şi motorul a dezvoltat pentru ambele mărci, doar că pe Audi RS6 el venea în ipostază turboaspirată, în timp ce pe R8 şi Lamborghini era aspirat natural.
Ei bine, ce-ar putea face un asemenea Audi RS6, fabricat în 2008, dar scos pe o autostradă fără limită de viteză din zilele noastre? Şi dacă ar fi vorba de un exemplar cu niţel tuning, or, modelul avea atât de multe rezerve inginereşti, încât atelierele de tuning adorau să-i crească puterea de la cei 580 CP standard pe la 700 CP şi mai mult.
Un asemenea, exemplar, cu motorul adus la 780 CP, a fost pus la încercare de curând de un canal de youtube olandez pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania. Şi a reuşit să atingă o viteză atât de mare, încât acul vitezometrului nu a mai avut gradaţie. E vorba de 356 km/h! Da, într-atât de magnific era acest Audi!
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
6,974
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!