(VIDEO) Un Bugatti Divo în valoare de 10 milioane de dolari, se duelează cu o Tesla Model S Plaid în Dubai

24 Octombrie 2022, 12:08
Redacţia PiataAuto.md
Lista supercar-urilor care şi-au încercat forţele în dueluri cu renumitul model electric Tesla Model S Plaid, de 1.020 CP, e foarte lungă, iar partea curioasă e că şi modelele cu valori mai mare de putere nu reuşesc s-o învingă, din cauza specificului motoarelor cu ardere internă faţă de accelerarea instantanee, fără un ambreiaj şi o cutie de viteze, a lui Tesla Model S Plaid. Ei bine, de curând şi supercar-ul exclusivist Bugati Divo, care costă circa 10 milioane de dolari, s-a alăturat acestei liste de concurenţi pentru Tesla.
Divo e un model cu design diferit daţă de Chiron, dar în esenţă împarte aceeaşi platformă tehnică şi acelaşi motor W16 de 1.500 CP. Deci, are 480 CP în plus faţă de Tesla Model S Plaid. Iar duelul a presupus întâi o cursă cu start din mişcare, după care şi una cu start de pe loc.
La cursa din mişcare, cel care a condus Bugatti, pare să fi schimbat treptele prea repede şi a mai durat un pic până maşina şi-a atins potenţialul maxim. La startul de pe loc, pornirea cu launch control a fost neaşteptat de lentă pentru Bugatti, fapt care l-a făcut să piardă în faţa concurentului electric. Cu siguranţă, la viteze mai mari, Bugatii e învingătorul absolut, dar la start de pe loc e pare că până şi cele mai puternice şi scumpe hipercar-uri nu mai pot lupta cu soluţii analogice într-o lume digitală. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,621
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!