(VIDEO) Un grup de studenţi la inginerie din Germania a stabilit recordul mondial la acceleraţie cu o maşină electrică pe care au construit-o

10 Octombrie 2022, 12:46
Redacţia PiataAuto.md
Oficialii de la Cartea Recordurilor Gruiness tocmai au înregistrat un nou record mondial la cea mai rapidă acceleraţie de la 0 la 100 km/h, de 1,416 secunde! Iar maşina care a reuşit această performanţă nu e Tesla din seriile Plaid, nu e nici măcar un Rimac sau Lucid, ci e o creaţie a unor studenţi la inginerie din Stuttgart, Germania.
Echipa de studenţi are numele de GreenTeam, iar din ea fac parte studenţi de la Universitatea din Stuttgart. Maşina creată de ei are un singur loc, pentru şofer, şi e construită din fibră de carbon, studenţii având astfel şi posibilitatea de a experimenta cu materiale uşoare în industria auto. Maşina rezultată are doar 145 kg greutate, iar sistemul său de propulsie electrică dezvoltă 180 KW, ceea ce echivalează cu 245 CP. Toate astea fac posibilă o acceleraţie cu o forţă de 2,5 g.
Studenţii au avut ocazia să testeze şi să perfecţioneze maşina pe circuitul companiei Bosch, care e cunoscută în Germania pentru susţinerea studenţilor ingineri. Iniţial, studenţii au vrut să marcheze recordul la începutul lunii septembrie, dar o problemă tehnică a determinat amânarea.
Într-un final, acum a avut loc şi stabilirea oficială a recordului, cu reprezentanţii cărţii recordurilor prezenţi la faţa locului, pentru omologarea rezultatului. Astfel, cele 1,416 secunde reprezintă acum cea mai rapidă acceleraţie de la 0-100 km/h a unui automobil, recordul anterior aparţinând unei echipe de motorsport din Elveţia.
Vezi mai jos şi un video cu stabilirea noului record de către studenţii din Germania.
0
1,877
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!