Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un nou tip de accident frecvent la sensul giratoriu Petricani din Chişinău are o rezolvare simplă

31 Octombrie 2022 - 10:24
Redacţia PiataAuto.md
De mai bine de un an, sensul giratoriu de la strada Petricani, intersecţie cu Mihai Viteazul din Chişinău, e ceva mai aglomerat, întrucât a fost finalizată o zonă mare de magazine noi, care ar o ieşire exact la colţul unde sfârşeşte sensul giratoriu. Din această cauză, unii şoferi care ies din acea zonă au vizibilitate redusă şi ajung să provoace accidente cu cei care se află sau ies de pe cerc, ca în situaţia surprinsă de o cameră de bord de acum câteva zile.
De fapt, de mai mult timp la ieşirea din zona de magazine, de unde iese şi Mercedesul de mai jos, există un indicator de virare obligatorie la dreapta. Deci, maşinile nu pot ieşi direct pe cerc, ci trebuie să o ia pe strada Petricani la dreapta obligatoriu. Unii fie aleg să încalce conştient, fie percep direcţia sensului giratoriu ca una spre dreapta şi intră pe el. În situaţia surprinsă în video-ul de mai jos Mercedesul a ieşit direct spre sensul giratoriu şi a provocat un accident cu o maşină care tocmai ieşea de acolo.
Virarea la dreapta pe strada Petricani pare o opţiune foarte anevoioasă pentru mulţi şoferi, pentru că strada e aglomerată deseori şi asta ar însemna să mergi mult până la un loc de întoarcere. Dar adevărul a că locul de întoarcere nu e la 200-300 metri mai încolo, unde există o intersecţie, ci la doar 20 metri de marginea sensului giratoriu. Imediat după ce rondul sfârşeşte, există o zonă de virare stânga spre showroom-urile Dacia şi Renault, iar din acea zonă e permisă nu doar virarea la stânga, ci şi întoarcerea. Prin urmare, rezolvarea e simplă şi presupune o ocolire de doar 20-40 metri în total, pentru a putea trece regulamentar şi sigur pe aici.
Vezi situaţia surprinsă acum câteva zile în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter