(VIDEO) Un român din Fălticeni a călătorit cu Dacia Spring electrică până la Berlin şi înapoi şi şi-a împărtăşit experienţa

17 Octombrie 2022, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Spring este tot mai populară în România, iar asta înseamnă că modelul ajunge să fie testat în viaţa reală de către proprietari în tot soiul de ipostaze. Dacă vara apăreau istorii despre călătorii la mare, acum un român din Fălticeni şi-a împărtăşit experienţa de a călători din oraşul său spre Berlin, Germania, şi înapoi, înregistrând fiecare încărcare de pe traseu, cu tot cu cifrele atinse.
Ultimul său video, publicat de curând, relatează experienţa din Berlin spre Fălticeni, cu experienţa primului drum şi cunoaşterea locurilor mai favorabile pentru a încărca, fapt care i-a permis să cheltuie ceva mai puţin pe electricitate decât la drumul spre Berlin. Mai exact, costurile de electricitate din Berlin până la Fălticeni, pe o distanţă de 1.887 km, au fost de 488 lei româneşti, echivalentul a aproximativ 100 euro.
Totuşi, pentru că autonomia lui Dacia Spring nu e foarte mare, numărul de încărcări a fost relativ mare, tocmai 16 la număr. Majoritatea au fost la prize fast charge, unde Dacia poate accepta o putere de până la 35 kW.
Toată călătoria a necesitat şi multă perseverenţă, dar şi învăţarea mai multor sisteme de autorizare în diverse reţele de staţii, fapt care consumă timp, şi aici o spunem şi din proprie experienţă, întrucât am realizat şi noi 3 asemenea segmente de traversare a întregii Românii şi deplasare spre Germania cu 2, 3, şi 1 maşină electrică, iar a treia oară, cu o singură maşină, am reuşit să o facem în 36 ore, cu un Audi. În cazul Daciei însă, experienţa de mai jos e interesantă prin prima unei maşini electrice mult mai accesibile şi mai populare.
Per total întreaga călătorie a Românului, dus-întors, a însemnat 3.732 km parcurşi, cu un cost total de 1.023 lei. Consumul mediu spre Germania a fost de 13,6 kWh/100 km, iar înapoi de doar 12,5 kWh/100 km, un consum foarte bun, de altfel. Timpul total de încărcare a fost de 1.172 minute la prize fast-charge CCS şi încă 1.017 minute la prize Type 2, puse pe noapte. Deci doar prizele fast charge au totalizat aproape 20 de ore de încărcare.
Vezi mai jos întreaga experienţă a drumului de revenire, relatată de proprietarul de Dacia Spring din Fălticeni.
0
4,580
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!