(VIDEO) Un youtuber din Rusia a realizat un crash-test al unei Tesla Model S pentru a afla dacă noul iPhone 14 îl va detecta

14 Octombrie 2022, 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Noul iPhone 14, lansat cu câteva săptămâni în urmă, a introdus o funcţie pe care Apple a accentuat-o mult, şi anume cea de a fi capabil să detecteze producerea unui accident auto, în orice maşină, de orice vârstă, bazându-se doar pe informaţiile colectate prin propriii senzori. Atunci când detectează un accident, telefonul apelează serviciile de urgenţă şi cere ajutor, comunicând locul producerii accidentului. Ei bine, un youtuber din Rusia a vrut să testeze pe viu această funcţie a noului telefon, iar pentru asta a sacrificat o Tesla Model S.
În condiţiile în care nici Apple nu vinde telefonul său oficial în Rusia, nici Tesla, rezultatele experimentului erau mai greu de intuit. Iar Tesla, apropo, a fost importată din Belarus, fiind anterior accidentată şi reparată nu tocmai perfect, rămânând cu centura fără pretensionare. Despre sursa telefonului nu se spune nimic, dar e clar că acesta nu mai poate fi cumpărat într-un magazin oficial din Rusia, de la introducerea sancţiunilor încoace.
Crash test-ul a fost organizat cu ajutorul profesioniştilor, totuşi, fiind implicat poligonul Nami, unul care există de multe decenii încoace, încă din vremea URSS şi era în întotdeauna cel mai bine dotat cu utilaje de măsurare şi testare. În maşină au fost puse două telefoane, unul pe planşa de bord din faţă, altul fixat în spatele tetierei şoferului.
Rezultatul testului — telefoanele nu au identificat crash-testul drept accident şi nu au apelat serviciile de urgenţă. Autori se întreabă dacă au făcut ei ceva greşit, dacă poate distanţa scurtă de parcurgere a maşinii de la start până la accident a fost interpretată drept altceva de telefoane sau dacă pur şi simplu funcţia e indisponibilă în Rusia.
E greu de spus cu siguranţă care e motivul, dar în video-ul de mai jos autorul încearcă să descoase în detalii toate opţiunile posibile. Vezi întregul experiment mai jos, unde poţi include subtitre cu traducere automatizată în limba dorită din comenzile player-ului.
0
11,272
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!