(VIDEO) Un youtuber din SUA a experimentat cu forme aerodinamice la maşina sa, folosind materiale de construcţie

19 Octombrie 2022, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din SUA a devenit pasionat de subiectul aerodinamicii maşinilor după ce a văzut performanţa excepţională la acest capitol a noului Lightyear 0, model electric care a obţinut de curând recordul mondial la cel mai bun coeficient aerodinamic între maşinile de producţie. Ei bine, luând la bază maşina sa absolut standard, de marcă Subaru, youtuber-ul din SUA s-a întrebat cât de mult ar putea îmbunătăţi coeficient aerodinamic dacă ar adăuga câteva construcţii care să-i modifice forma.
Acesta a publicat două video-uri cu încercările sale, primul datând cu o lună în urmă, iar cel de-al doilea cu câteva zile în urmă. În esenţă, acesta a vrut să modifice mai ales posteriorul maşinii sale, adăugându-i zonă prin care să-l subţieze şi să direcţioneze curenţii spre o contopire mai lină după traversarea maşinii. Şi a folosit materiale de construcţie simple pentru asta, cumpărate de la magazinul său local.
A mai creat şi un kit aerodinamic pentru a limita şi fluxul aerului dedesubtul maşinii, iar cu fiecare nouă modificare mergea la pompă, făcând plinul şi apoi după o tură realimenta la aceeaşi pompă, pentru a estima cât combustibil a cheltuit de fiecare dată, deducând cu cât a îmbunătăţit eficienţa.
Surprinzător, dar unele soluţii cumulate au adus până la 10% îmbunătăţire, în timp ce altele s-au dovedit mai puţin eficiente. Vezi mai jos cele două episoade de experienţe ale sale, cea mai nouă fiind prima, iar cea anterioară fiind a doua.
0
4,357
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!