Vânzările Lada au scăzut considerabil de la anunţarea mobilizării în Rusia, nici măcar producţia redusă nu mai e cumpărată

5 Octombrie 2022, 11:10
Redacţia PiataAuto.md
Vânzările Lada în Rusia au scăzut considerabil în ultimele săptămâni, de la anunţarea mobilizării. Deşi fabrica lucrează şi aşa în regim de producţie redusă şi asamblează în principal maşini simplificate, fără ABS, şi fără airbag-uri, acum nici măcar aceste volume reduse nu mai sunt cumpărate.
Vânzările la nivelul întregii Rusii de la sfârşitul lunii septembrie au scăzut la o cifră de 8,7 mii maşini pe săptămână, în contextul în care perioadele de sfârşit de lună erau în creştere întotdeauna. Scăderea generală a pieţei şi aşa slabe a fost de încă 19,3% de la anunţarea mobilizării, iar Lada a scăzut cu 26%. Doar 3,3 mii maşini Lada au fost vândute într-o săptămână, iar tendinţa lunii octombrie pare să accentueze şi mai mult această scădere.
Explicaţiile sunt multiple, de la vânarea efectivă a celor supuşi mobilizării prin locuri publice, până la lipsa necesităţii unei maşini noi pentru cei ce sunt înrolaţi, nemaivorbind de perspectivele economice sumbre în contextul unei mobilizări. Prin urmare, dacă până acum fabricile nu puteau produce, dar exista o cerere mare din partea cumpărătorilor, acum şi o mare parte a cererii s-a evaporat.
0
4,055
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!