Accident grav cu un microbuz şi camioane care staţionau în ceaţă, pe traseu, şi alt camion care n-a putut opri, la Soroca

10 Noiembrie 2022, 09:04
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav, care denotă o problemă majoră de responsabilitate pentru securitate, s-a produs ieri dimineaţă pe traseul din apropiere de oraşul Soroca din nordul Moldovei. În condiţii de ceaţă densă de traseu, trei camioane betoniere staţionau pe marginea drumului, ocupând aproape integral o bandă de circulaţie, fără semnalizări adiţionale, fără iluminări, fără indicatoare care ar preveni cel puţin timp o asemenea staţionare periculoasă. Se pare că unul din camioane avea pompa de beton activată pentru a turna materialul alături de drum, fapt care înseamnă că aceste lucrări trebuiau semnalizate şi securizate, mai ales în condiţii de ceaţă şi lumină slabă la o oră matinală.
Foto: Condiţiile de vizibilitate de ieri. Sursa foto: Facebook / TrassaMD

În această situaţie, o dubiţă Mercedes Sprinter, condus de un şofer de 54 de ani, a observat tardiv camioanele staţionat, dar a reuşit să frâneze. Din spatele său, însă, un alt camion n-a mai putut frâna la fel de repede şi a lovit microbuzul din spate, proiectându-l spre betoniera din faţa lui.
În spatele betonierei se afla un om, care a fost rănit grav de microbuzul proiectat în camion. A fost rănit şi şoferul microbuzului. Ambii au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi de urgenţă la spital.
Din păcate, însă, acest accident denotă o lipsă totală de responsabilitate şi înţelegere a siguranţei din partea celor ce şi-au parcat camioanele pe un traseu naţional fără semnalizări de siguranţă, ocupând o bandă, în asemenea condiţii de ceaţă densă, fără a înţelege cât de mult pericol naşte o asemenea situaţie, în asemenea condiţii meteo.
0
18,392
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!