Aceasta e Fuell Fllow, motocicleta electrică, creată de legendarul Erik Buell, ajuns acum la 72 de ani

28 Noiembrie 2022, 11:14
Ilie Toma
Cine a spus că la 72 de ani nu eşti deschis spre nou şi nu poţi aduce inovaţii măreţe în industria în care munceşti? Legendarul Erik Buell, pilot, mecanic şi inginer de motociclete, angajat Harley Davidson în tinereţe şi apoi fondator al mărcii Buell, cumpărată tot de Harley Davidson, dă acum startul comenzilor pentru noua sa motocicletă electrică, pe care a prefaţat-o şi promis-o acum 3 ani. Între timp, i-a desăvârşit ingineria şi a aplicat o inovaţie similară celeia care l-a făcut cândva legendar în lumea auto.
Inovaţia despre care vorbim a fost folosirea motorului ca element de structură în construcţia unei motociclete. Asta permitea folosirea unui cadru mai mic şi mai puţin greu, pentru că şi motorul susţinea integritatea structurală a motocicletei, iar asta se întâmpla în a doua jumătate a anilor 80.
Noua motocicletă se lansează cu numele Fuell Fllow şi pentru că e una electrică, de această dată rolul de susţinere structurală îi revine nu electromotorului, ci bateriei. Electromotorul e integrat în roata spate, lăsând mai mult loc bateriei în faţă, iar aceasta va asigura şi rolul de structură şi cadru al motocicletei.
Motocicleta nu e foarte puternică, aparent, putând face uz de unul din cele două motoare, de 11 kW sau 35 kW, adică 15 CP sau 48 CP. Dar, cu motorul mai puternic, noua motocicletă promite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde, lucru aproape incredibil cu asemenea putere. Totuşi, creatorii ei spun că aceasta va cântări doar 180 kg, cu tot cu bateria sa de 10 kWh, care-i va asigura o autonomie de 240 km. Viteza maximă, apropo, e limitată la 137 km/h.
Noua motocicletă va putea fi încărcată şi fast charge, iar preţul ei e mai mic decât al altor motociclete electrice, lansate de producătorii cu renume. Preţurile acesteia încep de la circa 12.000 dolari SUA, iar rezervările online au şi fost deja deschise.
0
1,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!