Cel mai compact camion MAN 4x4 a fost echipat cu o casă surprinzător de încăpătoare în Australia

22 Noiembrie 2022, 19:23
Redacţia PiataAuto.md
Cât de mare trebuie să fie vehiculul care stă la baza unei case mobile, cu care să poţi pleca în lumea largă? Trebuie acesta să fie un autobuz uriaş, sau cel puţin o rulotă imensă sau un camion cu 3-4 punţi? Ei bine, mai ales dacă vrei să fie şi un vehicul capabil de înaintare în locuri dificile, de obicei răspunsul e în camioane mari, cu tracţiune pe multe punţi. Iar dacă mai vrei şi spaţiu interior în care să nu te simţi strâmtorat, atunci de obicei alegerea pendulează greu spre o decizie finală, în care se cântăresc avantajele şi dezavantajele. În Australia, însă, există Commander 4x4, un vehicul de expediţie cu o casă surprinzător de spaţioasă în spate, creat pe baza celui mai compact camion 4x4 de la MAN.
La bază se ia un camion MAN TGM 4x4, iar cei SLRV Expeditions îi montează casa pe şasiul său, în loc de benă. Casa are o planificare super versatilă şi interesantă şi, deşi şasiul camionului e relativ compact, australienii au reuşit să creeze o casă cu dimensiunile interioare de 6,00 metri x 2,28 metri.
Foto: Planimetria casei de la bord

Deci, se obţin 13,68 metri pătraţi de spaţiu, în care încape un dormitor de mărime completă, retractabil, o bucătărie cu toate comodităţile necesare, inclusiv un frigider, inclusiv cuptor de gătit şi de microunde, maşină de spălat şi de uscat, chiuvetă. Casa de la bord are şi duş şi dulapuri, şi o sufragerie, iar canapelele din jurul mesei centrale au şi centuri de siguranţă, ceea ce înseamnă că pe ele se poate sta şi în timp ce camionul merge.
Există şi televizor suspendat şi aproape fiecare spaţiu din interior e cu menire dublă, ceea ce şi face acest vehicul de expediţie atât de încăpător.
Şi perimetrul superior e plin de dulapuri de depozitare, iar de la bord nu lipseşte nici sistemul de climatizare, or, clima Australiei poate fi foarte solicitantă în mijlocul zonelor nelocuite.
Cabina camionului rămâne separată de casa din spate, cele două având uşi separate. Semnătura finală care e pusă de creatorii acestui camion e dată prin schimbarea denumirii din MAN în Commander, prin adăugarea a literelor de o parte şi de alta a celor pe care producătorul MAN le montează din uzină — COM, MAN şi DER.
Camionul australian e echipat şi cu un sistem electric avansat, care dispune de panouri solare pe acoperiş, o baterie de stocare a electricităţii şi reîncărcare. Camionul mai dispune de sisteme automatizare de stocare şi filtrare a apei, pentru a asigura confortul de acasă şi-n mijlocul pustietăţii prin sisteme inteligente, hi-tech, fără a te impune să faci muncă neplăcută de mentenanţă în permanenţă.
Iar camionul care stă la bază, MAN TGM 13.290, are un şasiu comun cu vehicule care au participat în ultimii ani la Dakar, prin urmare e pregătit să înfrunte terenul dificil. Având un ampatament scurt şi diferenţiale blocabile, acest camion se declară neînfricat atât în faţa noroiului, cât şi nisipurilor sau drumurilor cu denivelări.
0
11,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!