Conducătorul de trotinetă din accidentul de astă noapte, rănit mult mai grav decât se credea, deşi avea cască la el

29 Noiembrie 2022, 11:28
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţă la prima oră, informam despre un accident produs în Chişinău astă noapte, în jurul orei 1, la sensul giratoriu de la Calea Ieşilor, între un conducător de trotinetă electrică şi un automobil. Am vorbit între timp cu poliţia, nemijlocit cu ofiţerul care anchetează acest caz, şi am aflat că accidentul e mult mai grav decât se putea înţelege din imaginile surprinse în trecere.
Astfel, tânărul conducător de trotinete are fracturi multiple în zona capului şi e inconştient, în grija medicilor. Anume zona capului a fost cea mai afectată în acest accident, iar rănite sunt de o severitate înaltă, din păcate. Medicii fac tot posibilul pentru acesta, dar deocamdată tânărul rămâne inconştient. Am întrebat, prin urmare, poliţia dacă acest tânăr purta cască.

Da, tânărul avea o cască la el, ne-a confirmat poliţia. Dar, pentru că în urma accidentului casca nu se afla pe cap, ci la o anumită distanţă, poliţia nu poate deocamdată confirma dacă ea se afla pe cap în timpul accidentului sau nu, sau dacă eventual nu era fixată prin curelele sale şi astfel ea s-a detaşat în timpul căderii conducătorului. Se va face o analiză a urmelor de pe aceasta şi a unor eventuale imagini video din preajmă, pentru a stabili cu certitudine. Însă structura căştii nu pare să fie deteriorată, prin urmare putem presupune că ea nu se afla pe cap în momentul cel mai important al accidentului, când conducătorul ei a fost rănit.
Din informaţii preliminare, se pare că trotineta se afla pe sensul giratoriu şi n-ar fi fost observată în timp util de şoferul din Opel. Nu putem spune deocamdată cu certitudine cine era vinovat şi poliţia ne-a confirmat că o decizie finală va fi luată doar după ce se vor cerceta toate circumstanţele. Dar e cert că erau condiţii de timp ploios şi nocturn, iar acest accident ar trebui să tragă un semnal suplimentar de alarmă despre siguranţa trotinetelor, despre atenţia atrasă lor de către ceilalţi din trafic şi eventual despre obligativitatea purtării căştilor, pentru că acestea nu sunt obligatorii acum la viteze de până la 50 km/h. Sperăm ca tânărul afectat să-şi revină cu bine.
1
21,260
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!