Fabrica Moskvich, fosta Renault, din Moscova, anunţă că va porni producţia săptămâna viitoare, dar încă nu e clar ce va produce

18 Noiembrie 2022, 10:32
Redacţia PiataAuto.md
Pe parcursul anului 2022, din Rusia au tot continuat să vină ştiri auto cu promisiuni la timpul viitor, despre ce va face, dar puţine dintre ele s-au transpus deocamdată în viaţă. După plecarea Renault din Rusia, ştim cu toţii că fabrica grupul francez de lângă Rusia, a revenit în proprietatea oraşului Moscova şi se anunţase că acolo va fi relansată marca Moskvich de cândva, dar cu modele noi, zvonindu-se chiar şi despre electrice. Ei bine, acum cei de la Moskvich au anunţat că producţia va demara săptămâna viitoare.
Foto: Un Moskvich clasic. Poză simbol.

Problema e că încă nu se ştie exact ce se va produce şi cum vor arăta acele Moskvich-uri noi, deci totul pare mai degrabă o accelerare de dragul raportării că fabrica a reînviat după plecarea Renault. Anterior, Moskvich a prezentat câteva panouri într-o sală, în care sugera ce modele ar putea produce, iar toate imaginile erau nişte clone ale mărcii chinezeşti JAC. Prin urmare, cel mai probabil toate viitoarele Moskvich-uri vor fi modele JAC cu emblemă schimbată în Mosckvich şi eventual mici adaptări.
Există şi nişte solicitări de omologări oficiale, pe care Moskvich le-a depus de curând, iar acolo sunt incluse două modele, Moskvich 3 şi Moskvich 3e, care ar fi clonele lui JAC JS4 şi E40X. Primul ar fi un SUV compact, cu motoare pe benzină, aspirate natural şi turbo, iar cel de-al doilea e paralela sa cu propulsie electrică, dar motorul căruia ar putea fi mult ai slab în Rusia, faţă de versiunea de 150 CP vândută în China.
Cei de la Moskvich spun că în acest an intenţionează să producă doar 800 de maşini, însă producţia pentru anul 2023 ar trebui să revină la volumele pe care le asigura cândva fabrica, atunci când aparţinea celor de la Renault. Cât de multe din aceste promisiuni se vor adeveri — rămâne de văzut.
0
4,411
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!