Genesis X Convertible e o viitoare decapotabilă electrică din Coreea de Sud, lângă care până şi S-Class arată eclipsat

17 Noiembrie 2022, 11:52
Ilie Toma
Ceea ce fac în ultimii doi ani cei de la Hyundai şi Kia cu maşinile lor electrice, dar şi cu marca premium Genesis, e demn de toată admiraţia şi ar putea fi predat la universităţile de design şi inginerie. Adunând talente din toată lumea, cei de la Hyundai Kia au reuşit să facă salturi gigantice de progres cu maşinile lor, lăsându-le departe în urmă până şi pe cele mai consacrate mărci premium. Iar acum coreenii au dezvăluit un concept al unei viitoare decapotabile electrice, lângă care până şi un S-Class Cabriolet arată eclipsat, iar prezenţa acestui Genesis o echivalează pe cea a modelelor Rolls-Royce şi Bentley.
Noul prototip, dezvăluit acum la salonul auto de la Los Angeles din SUA, poartă numele de Genesis X Convertible, şi e un model decapotabil mare, cu 4 locuri luxoase la bord. Conceptul are multe elemente de design din formele actualelor modele Genesis, şi tocmai de asta pare atât de realist şi apropiat de un model de producţie, dar proporţiile sale şi grandoarea îl fac cu siguranţă locatarul unui cu totul alt segment, în care coreenii n-au fost niciodată prezenţi.
Iar pe deasupra, vorbim de un viitor model electric în acest caz, iar judecând ce-au făcut coreenii recent cu Hyundai Ioniq 6, putem deduce că şi acest model ar fi unul aerodinamic şi superb în versiunea sa pregătită pentru o eventuală producţie de serie.
Fiind vorba de un prototip deocamdată, coreenii nu anunţă parametrii tehnici. Dar, la nivel de design, maşina asta e pur şi simplu superbă, la exterior şi interior, cum puţine creaţii din zilele noastre reuşesc să fascineze.
Şi dacă punem cap la cap aceste ultime premiere, precum Hyundai Ioniq 6, precum conceptul Hyundai N Vision N74, inspirat din formele desenate cândva de Giugiaro pentru Hyundai, atunci putem constata un lucru care ar fi părut incredibil cu doar 2-3 ani în urmă, şi anume că cei de la Hyundai Kia au probabil cea mai inspirată echipă de design auto din zilele noastre!
0
4,060
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!