Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În contextul deconectărilor masive de electricitate din Moldova, poliţia atenţionează despre semafoare nefuncţionale şi alte pericole din trafic

23 Noiembrie 2022 - 15:23
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi, la ora 14:23, aproape în întreaga Republica Moldova au survenit deconectări de electricitate de avarie, în urma bombardamentelor masive din ţara vecină, Ucraina, care au generat disfuncţionalităţi la scară mare şi-n sistemul energetic al Moldovei. În acest context, poliţia a venit cu un apel către şoferi şi toţi ceilalţi cetăţeni.
Astfel, deocamdată nu se cunoaşte de câte ore va fi nevoie pentru a restabili complet reconectarea la electricitate, iar în multe zone ale ţării aceasta poate lipsi şi la lăsarea întunericului. Poliţia avertizează că în multe oraşe, local în unele sectoare sau oraşe în întregime, nu funcţionează semafoarele, prin urmare e nevoie de prudenţă sporită la traversarea intersecţiilor, mai ales în condiţii nocturne.
De asemenea, e posibil să lipsească şi iluminatul stradal, şi iluminatul provenit de la edificiile din preajmă, atât pe trasee, cât şi pe străzile oraşelor. Şoferilor li se recomandă să circule cu viteză redusă, mult mai atenţi la eventuale pericole şi pietoni, lăsându-şi un mai mare spaţiu de reacţie.
Şi, în fine, pietonii sunt îndemnaţi să traverseze doar în locuri regulamentare şi să se asigure mai mult ca de obicei că sunt văzuţi de şoferi, din cauza situaţiei excepţionale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter