În sfârşit, tronsonul de 19 km de drum între Porumbrei şi Cimişlia de pe traseul M3, care leagă centrul de sudul Moldovei, a fost deschis circulaţiei

8 Noiembrie 2022, 21:29
Redacţia PiataAuto.md
Multaşteptatul tronson de 19 km, dintre Porumbrei şi Cimişlia, de pe traseul M3 a fost deschis astăzi circulaţiei, după o ceremonie oficială de inaugurare, la care au participat ministrul infrastructurii şi dezvoltării personale, Andrei Spânu, preşedinta ţării, Maia Sandu, şi alţi oficiali, dar şi reprezentaţi ai companiei care a efectuat lucrările de construcţie. De astăzi există un drum direct şi neîntrerupt între Chişinău pe de o parte şi oraşe precum Cimişlia şi Comrat şi chiar Cahul, iar după următoarele etape finalizate — şi spre Vulcăneşti şi Giurgiuleşti.
La 24 octombrie informam că drumul a fost finalizat din punct de vedere tehnic, urmând să se facă ultimele marcaje, iar cei de la ASD ne menţionau atunci că în circa două săptămâni circulaţia va fi deschisă. Acum câteva zile a fost deschisă şi circulaţia pe sensurile complete de mers şi în apropiere de Porumbrei, pe un segment de drum care rămăsese nefinalizat din anii 90. Iar azi a avut loc şi inaugurarea oficială, cu deschiderea accesului complet pentru maşini.
Drumul este unul cu intersecţii denivelate şi vine să completeze ideea iniţială a traseului M3 de a deveni prima autostradă din Moldova. Proiectul s-a împotmolit în anii 90, cu un drum a câte două benzi pe sens construit incomplet până la Porumbrei şi sfârşind brusc în câmp, motiv din care timp de aproape 30 de ani s-a circulat pe un traseu între sate, până la localitatea Valea Perjei de pe traseul Hânceşti-Cimilşia. Acum, în sfârşit, ideea iniţială a căpătat o etapă de realizare, cu acest tronson direct spre Cimişlia, nou construit, iar în 2023 urmează finalizarea tuturor tronsoanelor aflate acum în proces de construcţie pe traseul remodelat, mai rapid, M3, care va asigura o conexiune rapidă între centrul şi sudul Moldovei.
0
2,326
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!