Poliţia din România raportează despre şoferi descoperiţi în stare de ebrietate, după ce-au fost prinşi cu radarul

28 Noiembrie 2022, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
Există o percepţie generală că majoritatea şoferilor nu agreează pânda cu radarul de către echipajele de poliţie, aşa că, din când în când, poliţia raportează cazuri excepţionale care amintesc despre beneficiul acestor radare pe drumurile publice. În acest week-end, spre exemplu, un şofer al unei Dacia Logan a fost surprins iniţial cu 109 km/h printr-o localitate din România.
Fapt era suficient de periculoasă pentru ca acestuia să-i fie suspendat permisul de conducere, dar marea surpriză a fost când poliţiştii i-au verificat alcoolemia şoferului, iar rezultatul etilotestului a fost de 1,09 mg/L în aerul expirat, deci o stare de ebrietate avansată. La o asemenea stare în care conducea şoferul, şi cu o viteză de 109 km/h, o simplă deviere a traiectoriei pe contrasens, de exemplu, putea duce la o tragedie cu vieţi distruse.
Şi, paradoxal, dar la scurt timp un alt şofer a fost surprins cu 82 km/h prin localitate, iar etilotestul a arătat şi în acest caz o sare de ebrietate, de 0,55 mg/L în aerul expirat. Prin urmare, cei din Poliţia Română îi îndeamnă pe şoferi să nu fie revoltaţi de radarele de pe drumurile ţării, întucât rolul acestora în siguranţa publică e esenţial.
0
849
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!