Sezonul Formula 1 2022 s-a încheiat, Max Verstappen e campion, Lewis Hamilton nu e nici măcar în top 3

21 Noiembrie 2022, 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Ieri în Abu Dhabi a avut loc ultima cursă de Formula 1 din sezonul 2022, care a fost câştigată de Max Verstappen, urmat de Charles Leclerc şi Sergio Perez. Odată cu rezultatele cursei de ieri, a devenit clar şi clasamentul final al anului 2022, Max Verstappen fiind campionul mondial, iar Lewis Hamilton — multiplu campion mondial anterior şi cel cu care anul trecut Verstappen luptase crâncen în 2021 — nu este nici măcar în top 3 în acest an.
Aşadar, clasamentul final al piloţilor în sezonul Formula 1 din 2022 îl plasează pe Max Verstappen pe locul 1, Charles Lecler de la Ferrari pe locul 2 şi Sergio Perez de la Red Bull Racing pe poziţia 3. Pe locul 4 s-a clasat George Russell de la Mercedes, urmat de Carlos Sainz de la Ferrari, iar Lewis Hamilton vine abia pe locul 6.
La clasamentul constructorilor Red Bull Racing e câştigător detaşat, urmat de Ferrari pe locul 3, iar Mercedes se clasează abia pe locul 3, după o perioadă lungă în care a fost de neclintit pe locul 1. E interesant că pe locul 4 urmează Alpine Renault, după care McLaren Mercedes şi pe locul 6 Alfa Romeo Ferrari. Ultimul loc e ocupat tradiţional de Williams Mercedes, iar echipa Haas s-a clasat pe locul 8. Apropo, Mick Schumacher, fiul marelui Michael Schumacher, va pleca de la Haas, iar soarta sa de mai departe e deocamdată necunoscută.
E curios şi faptul că ieri bolidul Mercedes al lui Lewis Hamilton a fost nevoit să abandoneze din cauza defecţiunilor tehnice, o situaţie inedită pentru Mercedes de mult timp încoace. A fost o problemă de pierdere a presiunii în sistemul hidraulic, au anunţat ulterior germanii. La finalul cursei, Hamilton a anunţat că se bucură că acest sezon dificil pentru Mercedes a luat sfârşit, menţionând că tot anul 2022 piloţii Mercedes au fost nevoiţi să facă faţă unei maşini care era departe de ce şi-ar fi dorit aceştia. S-a încercat a o perfecţiona, dar maşina avea multe probleme de esenţă, care pot fi corectate doar la bolidul de anul viitor.
0
1,301
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!