Toate parcările mari din Franţa vor trebui să fie acoperite de panouri solare, conform unei noi legi aprobate de senatul francez

9 Noiembrie 2022, 11:31
Redacţia PiataAuto.md
Senatul francez a aprobat în această săptămână o nouă lege prin care toate parcările auto sub cerul liber, cu peste 80 de locuri, atât cele deja construite, cât şi cele doi, vor trebui să fie acoperite de panouri solare, pentru a folosi mai eficient spaţiul şi a avansa în planul Franţei de a crea noi capacităţi de producţie a electricităţii regenerabile.
Legea intră în vigoare de la 1 iulie 2023, dar oferă timp de 5 ani pentru conformare celor care deţin parcări între 80 şi 400 locuri şi de 3 ani celor care au parcări de peste 400 locuri. Conform legii, cel puţin jumătate de suprafaţa parcărilor va trebui să fie acoperite cu panouri solare, iar electricitatea generată va fi cumpărată de reţelele de distribuţie din Franţa. Vor fi exceptate parcările din zonele istorice, pentru a nu distorsiona aspectul oraşelor.
Autorităţile franceze spun că acest plan ţinteşte mai ales spaţiile uriaşe de parcare din jurul supermarket-urilor şi magazinelor mari, staţiilor de tren şi altor suprafeţe mari, folosite în prezent doar pentru parcările maşinilor. Prin acoperirea cu panouri, acele suprafeţe vor avea menire dublă, iar calculul autorităţilor franceze arată că în termen de 5 ani, când toate suprafeţele vor fi nevoite să se conformeze, capacitatea totală a panourilor instalate pe aceste parcări va fi de circa 11 GW, echivalentul a 10 reactoare nucleare de la centralele din Franţa.
0
1,376
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!