Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ultima oră: accident produs pe drumul R6 din Moldova, pe care chiar astăzi semnalam o problemă gravă de siguranţă

14 Noiembrie 2022 - 20:55
Redacţia PiataAuto.md
Un grav accident cu impact frontal s-a produs acum seară pe traseul R6 din Moldova, care conectează traseele M1 Chişinău-Leuşeni şi R3 Chişinău-Hânceşti, în zona Ialoveni, despre care azi dimineaţă şi după amiază semnalam o problemă gravă de siguranţă în felul în care circulaţia rutieră e dirijată! Din păcate, de la aceste atenţionări şi sesizări ale autorităţilor până la producerea unii accident nu au trecut nici măcar 24 de ore!
Marea problemă a acestui sector de drum este că cele două sensuri de circulaţie erau închise pe perioade scurte, fără a fi semnalizate corespunzător. Aşa cum arătam astăzi în articolul publicat cu câteva ore în urmă, sunt puse doar câte un set de indicatoare temporare la intrarea pe acest drum, care indică valabilitatea pentru 6 km înainte, fără vreo repetare sau atenţionare suplimentară! Un vizitator ne-a expediat un video la redacţie, cu o situaţie surprinsă ieri cu un Subaru care circula aparent în direcţie greşită şi cu care ar fi putut produce un accident frontal, dar s-a dovedit că acel Subaru intrase, de fapt, atunci când partea alăturată era închisă, după care oprise la un depozit şi ieşise mai departe deja când partea alăturată era deschisă. Azi, după ce le-am cerut explicaţie oficială autorităţilor şi după ce am fost la faţa locului şi am văzut lucrări făcute cu lipsă de indicatoare, cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor ne-au informat că unul din sensuri de circulaţie a fost închis total până la finalizarea lucrărilor şi că au dispus antreprenorului să monteze mai multe indicatoare rutiere.
Şi iată că la venirea nopţii s-a şi produs un accident grav, pentru că intuim că drumul a fost închis, dar indicatoare şi semnalizări aşa şi nu au fost montate în număr suficient. Un microbuz şi un Opel Astra s-au ciocnit frontal, unde microbuzul circula regulamentar, dar şoferul de Opel Astra a rămas pus în dificultate, cel mai probabil, de lipsa de indicatoare care să-l informeze despre faptul că banda care în mod natural pare a sa, este, de fapt, temporar rezervată celor ce circulă din sens opus.
Din informaţiile pe care le avem la această oră, toţi oamenii au supravieţuit, dar a fost nevoie de intervenţia medicilor pe câteva ambulanţe şi a pompierilor. Deci, e un accident grav, care nu trebuia să se întâmple, dacă autorităţile şi drumarii reacţionau rapid la acele semnalări făcute astăzi mai devreme!
Sursa foto: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Victor Flocea
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter